Neville uenig med Klopp: – Spillerne har fått mer hvile enn normalt

Morten Haugdahl Lie

1. desember 2020

LiverpoolPremier League

Liverpool-sjef Jürgen Klopp debatterer hardt rundt det tøffe kampprogrammet i Premier League. Nå får han tilsvar av Gary Neville.

Klopp har flere ganger kritisert TV-kanalen BT Sport, som sitter på rettighetene til 13.30-kampene på lørdager i Premier League. Liverpool-sjefen mente det var kriminelt å spille sent onsdag kveld mot Atalanta før laget igjen skulle spille tidligkamp på lørdag mot Brighton.

Saken fortsetter under videoen

Sky Sports-ekspert Gary Neville holder imidlertid ikke med Klopp og hans argumenter.

– Jeg mener at dette ikke er en spesiell sesong. Det eneste som skiller seg ut, er at spillerne har fått mer hvile enn det de vanligvis får, sier Neville ifølge The Mirror.

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
SOLSKJÆR OG KLOPP: Begge har vært forbannet over tett kampprogram denne sesongen. Foto: Action Plus / David Blunsden

Manchester United-legenden mener Klopp kun tenker på egen klubb når han snakker om et tettpakket kampprogram.

– Sir Alex Ferguson gjorde det samme. Han ønsket at spillerne skulle få mest mulig hvile og spille på ulike tidspunkt, som passet hans United. Klopp gjør akkurat det samme nå.

– De hadde tre måneder med pause på grunn av Covid-19. Så hadde de ni kamper der ligaen var avgjort for Liverpools del, men Klopp spilte likevel med de beste. I tillegg hadde Liverpool fem uker på seg før sesongen startet igjen, sier Neville.

SKADEPLAGET: Liverpool har Virgil van Dijk, Thiago Alcantara, Naby Keita og Trent Alexander-Arnold ute med skade. Foto: Skjermdump

Liverpool røk ut av Champions League mot Atletico Madrid tidlig i utslagsrundene forrige sesong. Dermed slapp klubben å spille europacupfotball i sommer.

Engelskmannen forteller at andre år har vært noe tøffere med tanke på hvile enn akkurat dette året.

– Hvert år det var VM eller EM så fikk jeg muligens tre eller fire uker fri på sommeren. Derfor mener jeg at det er mer hvile i år, avslutter han.