Neste sesong kan starte på denne datoen: Klubbene vil imidlertid starte senere

Foto: Sanjiva Persad/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

8. juli 2020

Premier League

Klubbene vil også diskutere når overgangsvinduet skal åpne på torsdagens Premier League-møte.

Premier League-sjefene vil diskutere neste sesongs startdato på torsdag med to alternativer på bordet, skriver den engelske avisen The Mirror.

Saken fortsetter under videoen

Sesongen 2020/21 kan starte allerede 29. august, mens klubbene presser på for at den nye sesongen skal starte 12. september.

Avisen avslørte forrige uke at klubbene diskuterte en startdato i august. Den 29. august ville bli foretrukket av Fotballforbundet på grunn av det engelske landslagets Nations League-kamper i september.

Nå frykter klubbene at det ikke vil bli noe hvile med en sesongstart i august. Avisen skriver at klubbene som skal spille i Europa vil spille en haug med kamper på kort tid.

Overgangsvinduet kan åpne dagen etter sesongslutt

Premier League-sesongen avsluttes søndag 26. juli, og det har blitt antydet at vinduet kan åpnes dagen etter. Det gir klubbene rundt to og en halv måned til å kjøpe og selge spillere.

Selv om Premier League-sesongen avsluttes før vinduet åpner, er ikke sesongen ferdig for alle. Chelsea og Manchester City skal spille Champions League i August, mens Manchester United og Wolverhampton spiller i Europa League.

Semifinalene og finalen i FA-cupen spilles også i august, avisen skriver at klubbene helst vil at overgangsvinduet skal åpne etter at disse kampene er ferdigspilt.