Nekter å donere penger til kampen mot Covid-19: – Jeg gjør som jeg vil

Foto: Wikipedia

Emmanuel Adebayor har fått hard kritikk for å ikke bidra med pengedonasjoner i kampen mot koronaviruset i sitt hjemland, Togo, som han selv oppholder seg i.

Det skriver Daily Mail på sin nettside.

Saken fortsetter under videoen

Det er registrert 88 smittetilfeller av koronaviruset i Togo. Seks personer er registrert døde og mørketallene i landet rapporteres å være skyhøye. Helsevesenet i afrikanske land er heller ikke godt stilt mot pandemien som nå herjer verden rundt.

– Jeg er Sheyi Emmanuel Adebayor

I en facebook-video forteller togoleseren at han ikke vil donere penger mot koronaviruset. Han har tidligere drevet veldedighet i Togo, men har valgt å lukke lommeboken denne gangen. Flere profiler som Didier Drogba og Samuel Eto´o har bidratt med forskjellige bidrag til sine hjemland Elbenbenkysten og Kamerun.

– Folk sammenligner meg med Eto’o og Drogba ved å spørre meg hvorfor jeg ikke har en veldedighetsorganisasjon eller hvorfor jeg ikke donerer bort noe som om det var jeg som har tatt med koronaviruset til Togo.

– Jeg er hverken den ene eller den andre. Jeg er meg selv, Sheyi Emmanuel Adebayor og jeg gjør som jeg vil, sier den tidligere Premier League-stjernen.

Spiller i Paraguay

36-åringen har tidligere spilt for klubber som Arsenal, Manchester City, Real Madrid og Tottenham. Etter noen år i tyrkisk fotball, spiller han nå for Olimpia i Paraguay.

Han forteller i samme video at han håper viruset snart gir seg, sånn at han kan komme seg tilbake til Paraguay for å spille fotball.