Nedslående beskjed fra britiske myndigheter: Skuffelse i Premier League-leiren.

Manchester United's Bruno Fernandes
Foto: Jason Cairnduff / Action Images

Jørgen Haug

22. september 2020

Premier League

På grunn av økt smitte i Storbritannia har myndighetene utsatt planene om å åpne for tilskuere på kamper i Premier League. Premier League-ledelsen er skuffet over beslutningen.

– Vi må erkjenne at økt virussmitte har betydning for vår evne til å gjenåpne forretningskonferanser, utstillinger og store sportsbegivenheter, sa statsminister Boris Johnson på en pressekonferanse tirsdag.

Saken fortsetter under videoen

Den opprinnelige planen var å åpne for tilskuere fra første oktober, men slik blir det altså ikke.

– Vi vil ikke være i stand til å åpne fra første oktober. Jeg anerkjenner problemene dette skaper for våre idrettsklubber – som er livet og sjelen til samfunnene våre, sa Johnson og la til at tiltakene fort kan vare i ytterligere seks måneder.

– Like trygt eller tryggere enn annen offentlig aktivitet

Premier League har svart i en pressemelding, der de står fast ved at tilskuere på kamper ikke vil gi økt smitte i samfunnet.

– Premier League noterer seg regjeringens kunngjøring i dag. Mens nasjonens helse må forbli alles prioritet, er vi skuffet over at sikker gjennomføring av supportere på kamper er utsatt.

– Premier League er sikker på at fans på stadioner, gjennom ligaens retningslinjer som er utviklet i samråd med vitenskapelige eksperter og godkjent av regjeringens Sports Ground Safety Authority, vil være like trygge eller tryggere enn ved annen offentlig aktivitet som for øyeblikket er tillatt. Dette er allerede vist i andre europeiske ligaer, skrev Premier League.

Den tyske Bundesligaen startet forrige helg opp med små mengder av tilskuere på kampene.