Nederlandsk stjernespiller klar for Manchester United

Foto: Femke Kruize / Wikipedia

Isak Brønseth

2. september 2020

Manchester UnitedOvergangerPremier League

Onsdag ble det endelig bekreftet at Donny van de Beek fullfører sin overgang fra Ajax til Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

Klubben bekrefter dette på sin hjemmeside. De siste dagene har det florert heftige rykter rundt en mulig overgang. Midtbanespilleren har nå signert på en kontrakt som binder han til Manchester United de fem neste årene.

Saken fortsetter under videoen

Fram til nå har 23-åringen spilt for Ajax hele sin karrière. Der har han blant annet vært med på å vinne ett ligagull. I 2017 var han også med da Ajax tapte finalen i Europa League mot nettopp United.

Forrige sesong bidro Donny van de Beek med ti mål og elleve målgivende pasninger før den nederlandske sesongen ble avsluttet på grunn av koronaviruset.

– Jeg ønsker å takke alle sammen i Ajax. Jeg vokste opp der og det vil alltid være et spesielt bånd mellom meg og klubben. Nå er jeg klar for å ta neste steg til øverste nivå. Man kommer ikke høyere enn Manchester United, sa han.

Van de Beek har så langt spilt ti kamper for det nederlandske landslaget. Ifølge Sky Sports skal United ha betalt 39 millioner euro pluss bonuser verdt fem millioner euro for spilleren.