Når kommer målene i Premier-League?

Sergio Aguero, Manchester City, England
Foto: Reuters / Carl Recine

Jørgen Haug

15. februar 2020

Premier LeagueStatistikk

Det har blitt scoret 700 mål så langt i denne Premier League-sesongen. Vi har tatt en nærmere titt på når målene kommer.

Tradisjonelt sett blir det scoret færrest mål i åpningskvarteret av kampene. Dette gjelder også i årets sesong av Premier League. 79 mål har kommet i kampens 15 første minutter. Manchester City og Liverpool står med åtte mål i åpningskvarteret, og det er flest i ligaen. Crystal Palace har fortsatt til gode å «setta sjansene» i denne fasen av kampen.

Saken fortsetter under videoen

Målfattig innledning

Det neste kvarteret av kampene, minutt 16 til 30, gir også relativt lite scoringer. Hittil har det kommet 107 mål i denne tidsperioden. Manchester City har flest med sine 12, mens Crystal Palace og Burnley bare har ett fattig mål i kampens andre kvarter.

Målrik avslutning

Det siste kvarteret av begge omgangene gir flest mål. Liverpool har scoret hele 16 mål det siste kvarteret av førsteomgangene – klart flest i ligaen. Totalt har det kommet 131 mål på dette stadiet av kampene.

Manchester City står med flest i kampens aller siste kvarter (15). Dette er kampenes mest målrike kvarter, med 152 mål totalt. Det må tas med i betraktningen at avslutningskvarterene av begge omganger i realiteten er litt lengre på grunn av tilleggstid. Likevel er det interessant at det scores nesten dobbelt så mange mål i kampens 15 siste minutter som i kampens åpningskvarter.

Fullstendig statistikk kan du se her. 

Foto: Reuters / CARL RECINE