Nå står de med kun én seier på de siste syv kampene

Victor Moses, Chelsea, England
Foto: @cfcunofficial/Wikipedia

Leicester har vært en av de positive overraskelsene denne Premier League-sesongen. Men nå er formen deres rett og slett begredelig.

Én seier på de siste syv kampene. Det er fasiten til Leicester nå. Fortsatt innehar de tredjeplassen på tabellen, men den kan fort ryke om det ikke skjer noe snart.

Saken fortsetter under videoen

Etter fredagens tap (0-1) mot Norwich på Carrow Road, står Leicester med 50 poeng på 28 kamper. Chelsea ligger seks poeng bak før denne runden, mens Manchester United er ni poeng bak (denne saken er skrevet etter Leicester-kampen, noe som betyr at flere lag kan kneppe innpå forspranget, red. anm.).

Fasiten på de siste syv kampene er 1-2-4. Med ti serierunder igjen, er det fullt mulig at Leicester havner utenfor topp fire. Det vil isåfall være en skikkelig nedtur med tanke på den solide første halvdel av årets PL-sesong laget hadde. Ti kamper betyr at det skal spilles om hele 30 poeng.

De skal blant annet møte lag som Arsenal (borte), Sheffield United (hjemme), Tottenham (borte) og Manchester United (hjemme i siste serierunde) på de ti siste kampene. I tillegg møter de lag som fort kan kjempe med nebb og klør om en tilværelse i engelsk fotballs gjeveste selskap.

Jamie Vardy har mistet formen totalt. Spissen står med bunnsolide 17 mål denne sesongen i seriesammenheng, men har ikke scoret siden 21. desember(!).

Det virker å være det offensive spillet som har sviktet for Leicester. Faktisk har de ikke scoret et eneste mål på de siste tre seriekampene.

Hvis denne begredelige formen fortsetter, går det mot en fullstendig kollaps for Brendan Rodgers mannskap.

Foto: @cfcunofficial/Wikipedia