Nå kan Solskjær spolere Liverpools vanvittige rekordfest

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Isak Brønseth

15. januar 2020

LiverpoolManchester UnitedPremier League

Liverpool mot Manchester United. Serielederne tar imot femteplassen på Anfield. Kan de røde djevlene stikke kjepper i hjulene på erkerivalen?

De to engelske gigantene befinner seg i to svært ulike situasjoner. Mens United ligger på femteplass, fire poeng bak Chelsea, leder Liverpool Premier League med hele 14 poeng ned til andreplass Manchester City.

Saken fortsetter under videoen

De røde fra Beatles-byen har 20 seiere og ett uavgjort-resultat på 21 kamper. Det er rekord i den engelske toppdivisjonen. Ingen lag har tatt så mye som 61 poeng etter 21 kamper i engelsk fotball. Men hvilket lag påførte dem det ene poengtapet? Jo, det var Manchester United. Allerede har Liverpool satt en vanvittig imponerende rekord, men nå kan Solskjær og United sette en stopper for at den blir enda råere.

Ofte uavgjort

Oppgjøret på Old Trafford i oktober endte nemlig med 1-1. Da ledet United etter en scoring av Marcus Rashford helt frem til Adam Lallana utlignet for gjestene i det 85. spilleminutt.

Av de åtte siste oppgjørene i Premier League mellom de to har fem av dem endt med uavgjort. Og selv om Liverpool har prestert best de siste sesongene er det tydelig at disse kampene lever sine egne liv, og at det meste kan skje.

United i rollen som underdog

For Ole Gunnar Solskjærs mannskap vil kanskje nøkkelen til seier i søndagens kamp ligge i at de har mye mindre å tape enn hjemmelaget. Ikke mange forventer at Manchester United skal reise hjem med tre poeng i kofferten. I tillegg burde et brennende ønske om å ødelegge for erkerivalen være nok motivasjon til å entre gressmatten på Anfield uten frykt. Dersom Liverpool tar seriegullet vil de igjen ha kun én mindre ligatittel enn United, som har løftet trofeet 20 ganger i historien.

Slik så det ut på Old Trafford da lagene møttes i høst. Nå skal de måle krefter igjen, og denne gangen på Anfield. Foto: Johannes Strand

For Liverpool sin del handler dette i stor grad om å fortsette den gode formen. Så langt har laget vist enorm styrke og kontinuitet. Under fjorårets sesong tapte de én ligakamp. Og selv om det er tidlig å snakke om er det liten tvil om at Klopps gutter er kapable til å gjøre som Arsenal i 2004, å gå ubeseiret gjennom alle 38 serierundene. Etter kampen mot United venter en tøff bortekamp mot Wolverhampton og fem kamper på 14 dager. Kan et tap på søndag være starten på en vanskelig periode for serielederne?

(Her ser du video fra da Marcus Rashford sendte Manchester United i ledelsen på Old Trafford i høst mot Liverpool. Video: Johannes Strand)

Et jevnt oppgjør

Vi kan nok uansett forvente en jevnspilt fotballkamp nå på søndag, og selv om Solskjærs lag har grunner til å tro på seier vil Liverpool være klare favoritter. I forkant av helgen må United ut i omkamp mot Wolverhampton i FA-cupen, noe som gir dem færre dager å hvile på enn hjemmelaget. Samtidig er spillere som Paul Pogba og Scott McTominay ute med skade for gjestene.

For Liverpool er Fabinho ute til helgas rivaloppgjør.

Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE