Nå har han scoret 70 mål på 100 kamper i Premier League for Liverpool

Mohamed Salah, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Jørgen Haug

7. mars 2020

BournemouthLiverpoolPremier League

Lørdag spilte Mohammed Salah sin kamp nummer 100 i Premier League for Liverpool. Liverpool vant til slutt 2-1, og egypteren scoret utligningsmålet etter 24 minutter. Det var Premier League-mål nummer 72 for målmaskinen – hans 70. for Liverpool.

Ingen Liverpool-spillere har klart å score så mange mål på sine første 100 Premier League-kamper for klubben. Nærmest er Fernando Torres, som klasket inn 63 scoringer på de 100 første Premier League-kampene for Liverpool.

Saken fortsetter under videoen

Med dagens scoring har Salah rundet 20 mål denne sesongen i alle turneringer. I fjor stoppet han på 27 mål. I debutsesongen i den røde drakten ble det hele 44 scoringer totalt i Ligacup, FA-cup, Champions League og Premier League.

Han er første Liverpool-spiller til å score minst 20 mål i tre sesonger på rad siden Michael Owen gjorde det samme mellom 2000 og 2003. Den andre målscoreren i dagens kamp, Sadio Manè, vil etter alle solemerker klare det samme denne sesongen. Han mangler bare fire mål på å tangere Salah og Owen.

Nå er Liverpool bare ni poeng unna å ta det etterlengtede Premier League-trofeet. Før den tid venter Atletico Madrid på Anfield i returkampen åttendedelsfinalen i Champions League. Spanjolene leder 1-0 etter det første oppgjøret. Liverpool er avhengig av å score mål, og da er den lille egypteren en god mann å ha på laget.

Foto: Action Plus / David Blunsden