Nå har én liga annullert årets sesong. Fortsatt er det usikkert hva som skjer i England

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

I Nederland har de valgt å annullere hele årets sesong. Det betyr at det ikke blir en seriemester i den nederlandske toppdivisjonen denne sesongen.

Myndighetene fastslo nylig at det var helt uaktuelt å spille fotball før 1. september. Da måtte forbundet ta grep.

Saken fortsetter under videoen

Nå er det bestemt at i Nederland annulleres hele denne sesongen. Det vil si at det ikke blir en seriemester. Ajax var serieleder før koronaviruset stoppet all fotballen i landet.

Når det gjelder plassene i Champions League og Europa League, har de bestemt seg for at nåværende tabellplassering skal avgjøre hvem som får spille i Europa. Dette har allerede skapt reaksjoner.

Utrecht ligger nemlig tre poeng bak Willem II for øyeblikket. De har imidlertid én kamp mindre spilt, men bedre målforskjell enn sistnevnte. I tillegg var de klar for cupfinale mot Feyenoord, som kunne gitt dem en plass i Europa. Men slik det ser ut nå, får ikke Utrecht spille i Europa. Klubben har varslet at de ikke vil godta denne fordelingen.

Fortsatt venter man på at Premier League og de andre engelske og britiske ligaene skal starte opp igjen. Det er høyst usikkert hvordan dette vil ende. Kanskje blir en annullering av årets sesong også tilfelle i England til slutt?

PS: I Belgia valgte man å avslutte sesongen. Det betyr at Club Brügge ble seriemester i toppdivisjonen. Ingen av de 16 lagene i ligaen rykket ned.

Fått med deg disse sakene?

Årets sesong må fullføres. Slik bør det hele gjennomføres

United-profil: – Jeg vil spille ferdig sesongen så fort som mulig

Klar tale: Mener årets Premier League-sesong bør fullføres

Premier League-klubbene ble ikke enige. Fortsatt usikkert når sesongen skal fullføres

Usannsynlig at Premier League starter igjen før 8. juni