Nå har de ni(!) spillere fra en og samme nasjon i stallen

Foto: REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Isak Brønseth

30. januar 2020

Europa LeaguePremier LeagueWolverhampton

Wolverhampton Wanderers har vært aktive på overgangsmarkedet. I januar styrket de stallen sin med ytterligere en portugisisk spiller.

Daniel Castelo Podence er den siste spilleren til å komme inn portene på Molineux. 24-åringen kommer fra greske Olympiakos. Vingen føyer seg inn i rekken som den niende portugiseren på laget.

Saken fortsetter under videoen

Portugisisk suksessoppskrift

Manager Nuno Espírito Santo har åpenbart sansen for å hente spillere som kommer fra sitt eget hjemland. Sammen med Podence finner vi målvakt Rui Patrício, forsvarsspillerne Rúben Vinagre og Christian Marques, og midtbanespillerne João Moutinho, Rúben Neves, Diogo Jota, Bruno Jordão og Pedro Neto. Forrige sesong endte klubben på imponerende vis opp som nummer 7 i Premier League. Da var de til og med nyopprykket. Etter 24 spilte kamper ligger de også nå på samme plass på tabellen, selv etter 1-2-tapet for serieleder Liverpool i helgen. Den portugisiske stammen i laget har altså vist seg å gi god stabilitet.

Forbereder seg til Europa League-sluttspill

Wolves har vært en av de mer aktive klubbene på overgangsmarkedet i januar. Det skal også nevnes at portugiseren Ivan Cavaleiro forlot laget til fordel for Fulham den 8. januar. Ellers har også franskmannen Enzo Loiodice (19) ankommet klubben på lån fra Dijon. I februar skal de møte spanske Espanyol i åttendedelsfinalen i Europa League. Dette blir spesielt for klubben som var helt nede i League One så sent som i 2013/14-sesongen.

Foto: REUTERS / DYLAN MARTINEZ