Mistet sønnen og spilte på nivå tre. Nå lever han ut drømmen i Premier League.

Billy Sharp, Sheffield United, England
Foto: Reuters / Phil Noble

Isak Brønseth

27. oktober 2019

Premier LeagueSheffield United

Superveteranen er født og oppvokst i byen. Nå får han endelig spille på det øverste nivået for klubben i sitt hjerte.

Sheffield er en by med godt over 500 000 innbyggere, noe som er større enn både Manchester og Liverpool. Fotballmessig har det likevel vært lite å skryte av i senere år, hverken for Sheffield Wednesday eller Sheffield United. Nå er derimot sistnevnte klubb oppe i Premier League for første gang på 12 år. Med seg har de kaptein Billy Sharp.

Saken fortsetter under videoen

Sheffield-gutt

Sharp er født og oppvokst i Sheffield. Han er nå inne i sin tredje periode i klubben. Foruten et opphold hos Southampton for noen år siden med lite spilletid, er dette 33-åringens første sesong på øverste nivå.

I foregående sesong som endte med opprykk ble han nummer tre på toppscorer-listen i Championship med 23 mål. På nest øverste nivå har han totalt spilt hele 15 sesonger. I tillegg har han fire sesonger i League One. Der spilte han for nettopp Sheffield United så sent som i 2017.

Mistet sin to dager gamle sønn

For alt så ikke rosenrødt ut for bare noen få år siden, hverken for klubben eller for Sharp selv. United rykket ned til tredje nivå i 2011. Dette var også et utfordrende år for daværende Doncaster Rovers-spiller Sharp, som mistet sin kun to dager gamle sønn på grunn av en medfødt sykdom.

Da Sheffield United omsider vant League One og kom seg opp igjen i 16/17-sesongen, ble Sharp toppscorer i divisjonen med 30 nettkjenninger.

Hyllet manageren sin

Da enda et opprykk til Premier League nå var klart i april ga en tårevåt Sharp mye av æren til manager Chris Wilder.

– Han er helt klart den beste manageren i Sheffield Uniteds historie, sa han til klubbens egne reporter.

Sesongen så langt for Sheffield United er så absolutt godkjent, med 13 poeng på etter ti runder, og en åttendeplass på tabellen etter blant annet hjemmeseier mot selveste Arsenal. Og selv om Sharp ikke kan sies å inneha fast plass på laget, er det vanskelig å ikke sette pris på en slik historie fra dagens fotball.

Det meste tyder på at denne ydmykheten og stor grad av gjensidig respekt gir resultater for The Blades. Så gjenstår det å se om Sharps mangeårige erfaring fra Championship er nok til å mane troppene til å holde seg i Premier League når man teller opp i mai 2020.

Foto: REUTERS / PHIL NOBLE – stock.adobe.com