Mistet kapteinsbindet før jul: – Det som skjedde var ikke lett for meg

Foto: Paul Childs/Reuters

Morten Haugdahl Lie

24. februar 2020

ArsenalEuropa LeaguePremier League

Xhaka ble erstattet som kaptein av Pierre-Emerick Aubameyang etter kontroverser med fansen på Emirates tilbake i oktober.

Til Standard Sport forteller han at han fryktet tiden hans var ute hos Arsenal da han mistet kapteinsbindet. Midtbanespilleren ble buet av banen mot Crystal Palace av Arsenal-fansen, samtidig som han ropte stygge ord tilbake.

Saken fortsetter under videoen

Agenten til sveitseren antydet i desember at han ville forlate Arsenal i januar. Hertha Berlin ville kjøpe Xhaka, men Arsenals nye manager Mikel Arteta, brakte midtbanespilleren inn i varmen igjen.

Lykkelig igjen

Nå forteller Xhaka at han er lykkelig i Nord-London igjen. Han legger også til at han vil måtte tenke seg om dersom han skulle blitt spurt om å være kaptein igjen.

– Hvis klubben en dag spør meg om å ta på meg armbåndet igjen, må jeg tenke meg om to ganger. Det som skjedde var ikke lett for meg og familien og jeg håper folk forstår dette.

– Men jeg har vist karakteren min. Jeg er ikke en fyr som flykter og jeg har sagt at jeg alltid vil gi alt for Arsenal, det står jeg for, fortalte Xhaka.

Siden Artetas inntog i klubben, har Xhaka tatt steg i riktig retning og fansen har gått fra å bue til å applaudere sveitseren. I likhet med han har også klubben spilt seg kraftig opp med 10 kamper på rad uten tap i alle turneringer.

Arsenal tar i mot Olympiacos til returoppgjør i Europa League førstkommende torsdag. The gunners gjorde en god kamp i Hellas og vant 1-0 etter mål av Alexandre Lacazette.

Foto: PAUL CHILDS / REUTERS