Milliardkamp om å vise Premier League. TV2 kan miste rettighetene.

Harry Kane, Fabinho, Joel Matip, Liverpool og Tottenham, England
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Isak Brønseth

28. januar 2020

Premier LeagueTV-rettigheter

Kampen om hvem som får rettighetene til å vise Premier League i Norge er igjen i full gang. Avtalen dreier seg om en periode på hele seks år.

Siden 2010 har TV2 vært innehaver av rettighetene til å vise kampene fra verdens største og mest populære liga. Tidligere budrunder på rettighetene har handlet om avtaler på kun tre år. Nå er det altså dobbelt så mange år som står på spill.

Saken fortsetter under videoen

Flere milliarder norske kroner

Prisen på rettighetene er skyhøye. Tidsskriftet Kampanje skriver at avtalen i dag har en verdi på fire milliarder kroner. For TV2 er den største konkurrenten Discovery, som allerede sitter på rettighetene til norske Eliteserien. Hverken TV2 eller Discovery vil overfor VG bekrefte om de ønsker å delta i den nye budrunden. Den er uansett i gang, og avtalen som ligger på bordet varer fra sesongen 2022/23 til og med 2027/28-sesongen. Kommunikasjonsdirektør i TV2 Sarah Wiland vil i intervjuet med VG ikke bekrefte om de har gått økonomisk i pluss eller ikke som innehaver av rettighetene til nå:

– Det er en rettighet som har betydd mye for oss og som vi har blitt glad i. Det er alltid flere ting som spiller inn når man skal by på en rettighet. Rettigheter er blitt dyrt og det er hard kamp om rettigheter, sier hun.

Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters