Gladnyhet for Pep og City. Nå er denne stjernen endelig tilbake.

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS

Jørgen Haug

23. januar 2020

Manchester CityPremier LeagueSheffield United

I oppgjøret mot Brighton i slutten av august måtte Aymeric Laporte forlate banen med store smerter. Det viste seg at franskmannen hadde pådratt seg en nokså alvorlig kneskade. Tirsdag var midtstopperen endelig tilbake for den regjerende mesteren i 1-0-seieren borte mot Sheffield United.

I fjorårssesongen var Laporte involvert i 35 av 38 kamper, hvorav 34 fra start. Han var dermed en svært sentral del av laget som tok 98 poeng og ble seriemestre. Denne sesongen har poengfangsten vært skralere for Pep Guardiolas menn. Etter 24 kamper står de med 51 poeng. Det betyr at Manchester-laget maksimalt kan ta 93 poeng i årets sesong.

Saken fortsetter under videoen

Når man tenker tilbake på Manchester Citys foregående monstersesonger, er det lett å trekke frem de fantastiske offensive kvalitetene til laget. I fjorårssesongen ble det 95 seriemål – et målsnitt på 2,5 per kamp. Hittil denne sesongen har det blitt 65 nettkjenninger, som gir et snitt på hele 2,7 scoringer per kamp. Det er med andre ord ikke den offensive produksjonen som har sviktet.

Defensive problemer

Så langt denne sesongen har det blitt 27 baklengs på 24 kamper i Premier League for de blåkledde. Til sammenligning ble det 23 i sekken i hele forrige sesong til sammen. Det er nok flere forklaringer på de defensive utfordringene. Vincent Kompany har dratt tilbake til Belgia. John Stones har vært mye ute. Fernandinho har vært nødt til å spille mye midtstopper for å få kabalen til å gå opp. Likevel sitter man med en følelse av at mye hadde vært løst med Laporte på banen.

Fornøyd manager

Pep Guardiola var svært fornøyd med å ha sin franske elev tilbake på banen: – Vi har savnet ham mye. Han var fantastisk i dag. Det er godt nytt for oss at han er tilbake, sa City-manageren til BBC etter kampen.

Med franskmannen tilbake holdt Manchester City nullen for første gang siden slutten av desember. Laget ligger for øyeblikket på andreplass i serien. De har 13 poeng opp til serieleder Liverpool, som har to kamper mindre spilt. Det betyr at de er nødt til å stable opp en rekke med trepoengere for å ta igjen de røde fra Merseyside. Da vil en spillesugen fransk midtstopper være nyttig å ha tilgjengelig for Pep Guardiola.

FOTO: DAVID KLEIN / REUTERS