Midtbaneeleganten klar for ny klubb. Overtar Martin Ødegaards nummer.

Foto: Brad Tutterow/Wikipedia

Det har lenge vært kjent at David Silva gir seg i Manchester City etter 10 år i klubben. Nå er det klart at Real Sociedad blir hans neste klubb.

Spanjolen har skrevet under på en toårsavtale med Real Sociedad. Silva kommer gratis etter at kontrakten med Manchester City gikk ut etter inneværende sesong. Det bekrefter Real Sociedad selv på sin egen Twitter-konto. 

Saken fortsetter under videoen

For få dager siden så det ut til at Lazio skulle bli neste stoppested for den spanske magikeren. Ifølge den anerkjente journalisten Fabrizio Romano var det bare de siste detaljene som gjenstod før overgangen var et faktum.

I siste liten har derimot Real Sociedad lyktes med å overbevise Silva om at han skal tilbake til hjemlandet. Romano melder nå at Lazio skal være rasende over at stjernespilleren glipper.

– Real Sociedad kuppet David Silva-avtalen! Lazio hadde en full enighet om en treårs-kontrakt og medisinske tester var planlagt i Roma. Real Sociedad kontaktet han i hemmelighet. Lazio er rasende. Avtale i boks, skrev Romano på Twitter mandag kveld.

Sent mandag kveld la Real Sociedad ut følgende video på Twitter. Av videoen kommer det frem at Silva overtar draktnummer 21. Det er samme nummer som Martin Ødegaard hadde denne sesongen i La Real. Nordmannen tok nylig farvel med Sociedad ettersom han skal tilbake til Real Madrid neste sesong.

David Silva forlater Manchester City som en av de aller største spillerne i klubbens historie. Han endte opp med 436 kamper, 77 mål og 140 målgivende i City-drakta.