Mesut Özil blant tre Arsenal-spillere som avslår lønnskutt

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

21. april 2020

ArsenalØkonomiPremier League

Mesut Ozil, som tjener 350 000 pund i uken, er en av tre Arsenal-spillere som avviser klubbens lønnskutt på 12,5 prosent midt i koronviruspandemien.

The Mirror skriver at Õzil, som tjener mest blant spillerne i Arsenal, ikke ville godta et lønnskutt frem til mars 2021.

Saken fortsetter under videoen

Tyskeren har gjort det klart at han kan godta et kutt i fremtiden. Han ønsker imidlertid å se den fulle økonomiske effekten av koronaviruset før han tar beslutningen om å godta lønnskuttet.

Avisen skriver videre at Özil har gjort det klart at han respekterer de andre spillerne og gruppeavgjørelsen, men har oppfordret dem til å respektere hans.

Ba spillerne avslå et lønnskutt

Midtbanespillerens agent, Erkut Sogut, sa tidligere denne måneden at spillerne ikke burde godta et lønnskutt.

– Å utsettelse et lønnskutt er et alternativ. Man kan ikke bli enige om et kutt i dag når klubbene fremdeles kan oppnå det samme overskuddet som i fjor. Hva den eksakte økonomiske effekten har å si for klubbene, kan vi se tre til seks måneder senere, ikke i dag, uttalte agenten.

Arsenal, England
Majoriteten av Arsenal-spillerne gikk med på et lønnskutt. Foto: Ronnie Macdonald/Wikipedia

Første klubb med lønnskutt

Arsenal er den første klubben i Premier League som blir enige om et lønnskutt med spillerne sine etter ti dager med intensive forhandlinger. Spillergruppen var opprinnelig ikke med på tanken om et kutt på 12,5 prosent, men manager, Mikel Arteta, skal ha overbevist gruppen til slutt om å godta.

Arteta selv har godtatt et kutt på 30 prosent.

Spill i Europa redder økonomien

Klubben vil betale tilbake pengene i sin helhet hvis de kvalifiserer seg til Champions League denne sesongen eller den neste. De vil også betale spillerne en bonus på 100 000 pund.

– I disse samtalene har det vært en klar forståelse av alvoret i den nåværende situasjonen forårsaket av koronaviruset. Det er også et sterkt ønske om at spillere og ansatte skal vise sin støtte til Arsenal-familien.

– Reduksjoner av den totale årlige inntjeningen med 12,5 prosent trer i kraft denne måneden. Kontraktarbeidet vil være ferdig i løpet av de kommende dagene, skriver klubben på sine nettsider.

Arsenal vil ikke kommentere Özils avgjørelse. Det er heller ikke rapportert hvem de siste to spillerne er.