Merson om Arsenal: – Selv Pep kunne ikke vunnet ligaen med det laget

Foto: Shaun Brooks / Action Plus

Morten Haugdahl Lie

20. april 2020

ArsenalPremier League

Paul Merson insisterer på at til og med Pep Guardiola ville slite med å gjøre denne Arsenal-troppen til Premier League-tittelutfordrere.

Ifølge Sky Sports, sier Merson at Arsenal kan vente seg en lang reise tilbake til det øverste nivået.

Saken fortsetter under videoen

– Kan Arsenal bli en tittelutfordrer snart? Selv om Pep Guardiola hadde hatt ansvaret, nei. Ikke for øyeblikket, sier den tidligere Arsenal-spilleren.

– De er en million mil unna

Han mener laget trenger store utskiftninger og er ikke veldig optimistisk på manager Mikel Artetas vegne.

– Arsene Wenger pleide å si hele tiden at det handler om spillerne. Arsenal for øyeblikket, er ikke et godt nok lag, og har heller ikke en god nok tropp. Jeg liker Mikel Arteta, det gjør jeg virkelig, og jeg tror han vil gjøre det bedre enn Unai Emery, men samtidig, å utfordre om tittelen tror jeg de er en million mil unna. De kan ikke å forsvare seg, og hvis du ikke kan forsvare deg så vinner du ikke Premier League.

Arsenal-stjernene har underprestert de siste sesongene. Foto: PAUL CHILDS / REUTERS

Arsenal er for øyeblikket på 9. plass i Premier League, som er utsatt på ubestemt tid. Merson forteller at klubben kan risikere å bli hengende etter topplagene en god stund til.

– Er det rom for mye optimisme? Jeg sier nei, for å være ærlig. Jeg kjenner ikke til noen lag som har vunnet noe når de ikke kan forsvare seg. Dette kommer til å bli en langsom reise tilbake til toppen for Arsenal, avslutter Merson.