Mener Mesut Özils kontrakt ødelegger for stjernespissen

Foto: Paul Childs / Reuters

Morten Haugdahl Lie

21. mars 2020

ArsenalChampions LeaguePremier League

Paul Merson hevder at Mesut Özil, utilsiktet, forårsaker et enormt problem i Pierre-Emerick Aubameyangs kontrakt-situasjon i Arsenal.

Aubameyangs kontrakt går ut etter neste sesong og kan bli solgt denne sommeren dersom en kontraktsforlengelse ikke blir undertegnet av gaboneseren innen de neste månedene.

Saken fortsetter under videoen

Spissen skal ha mottatt et kontraktsforslag fra Arsenal, men venter med å signere til etter sesongen. Champions League-spill skal være en avgjørende faktor for om Aubameyang blir i Arsenal eller ikke.

Kontrakten til Özil er et problem

Nå føler tidligere Arsenal-spiller, Paul Merson, at klubben har blitt satt i en vanskelig posisjon. Ifølge Mirror, sier han at Mesut Özil´s kontrakt er problemet.

– Gir de ham 300 000 pund i uken? Jeg har alltid sagt at de vil ha et problem helt til Mesut Özil forlater klubben. Hver dag han er der, vil alle andre toppspillere i klubben ønske samme kontrakt som han har. Det er et stort problem, forteller Merson.

Ifølge Sky Sports, er Arsenal desperate etter å forlenge kontrakten, men er klar over muligheten for å selge kapteinen for langt mindre penger enn det han er verdt. Merson mener det er noe Arsenal må vurdere.

– Hvis de vil beholde Aubameyang, vil de måtte betale ham store summer. Arsenal kan se på det og tenke at hvis de gir ham 300 000 pund i uken de neste to-tre årene, kommer han til å bli den samme spilleren?

– Han er nesten 31 år og når han er 34 år, kommer han ikke til å være den samme spilleren. Jeg bryr meg ikke om hvem du er, når du er 34 år, er du ikke den samme spilleren, slår Merson fast.

Kjent situasjon for Arsenal

Det er ikke uvant for Arsenal å havne i denne situasjonen. Tidligere har stjernespillere forlatt Arsenal for en billig penge eller gått gratis etter at kontrakten har gått ut.

Etter forrige sesong forsvant publikumsfavoritten Aaron Ramsey ut portene på Emirates etter at kontrakten gikk ut. Han hadde inngått en avtale med Juventus.

I januar 2018, skiftet Alexis Sanchez beite og ble Manchester United-spiller. Motsatt vei kom Henrikh Mkhitaryan i en ren byttehandel. Sanchez hadde da kun fem måneder igjen av sin Arsenal-kontrakt.