Mener det er for tidlig med tilskuere tilbake på tribunen i desember

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

20. november 2020

Manchester CityPremier League

Manchester City-manager Pep Guardiola mener vitenskapen bør tale for om tilskuere kan komme tilbake på fotballstadionene i England.

Kampene i Premier League blir fortsatt spilt bak lukkede dører midt i koronaviruspandemien.

Saken fortsetter under videoen

Men, britiske medier skrev tidligere denne uken at tilskuere kan slippe inn på idrettsarenaer i enkelte deler av England så fort som i desember.

– Jeg vil jobbe med fotballen for å gjøre framskritt i viktige spørsmål som berører sportens framtid, sa kulturminister Oliver Dowden tirsdag.

Den tankegangen blir ikke støttet av Pep Guardiola, skriver den britiske avisen The Telegraph.

– Jeg vil lytte til vitenskap, legene – ikke politikere. Vi vil selvfølgelig ha folket tilbake til stadionene, men folk dør over hele verden hver dag, mange mennesker. Vi ser statistikken her i Storbritannia, og den stiger hver dag. Jeg vil at vi skal følge med på hva vitenskapen sier. De vil vite nøyaktig hva vi må gjøre, sier Guardiola.

Turf Moor, Burnley, England
FOR FULLE TRIBUNER: Fotballfansen venter fortsatt på klarsignal for å komme tilbake på stadionene. Foto: Johannes Strand

Kultur- og idrettsdepartementet prøver nå å jobbe med en løsning for å åpne for publikum i områder der smittespredningen er tilstrekkelig lav til at det kan vurderes som forsvarlig.

Det er likevel ikke blitt offentliggjort noen detaljer på hvordan man tenker å åpne for publikum.