Marcus Rashford med gode nyheter til Manchester United-fansen

Marcus Rashford og Harry Maguire, Manchester United, England
Foto: Reuters / JASON CAIRNDUFF

Morten Haugdahl Lie

11. desember 2020

Manchester UnitedPremier League

Marcus Rashford ble fort en av Uniteds viktigste spillere etter debuten i 2016, nå forteller han at han gjerne kan tenke seg å bli i Manchester United ut karrieren.

– For min del ser jeg aldri forbi og bort fra Manchester United, og som guttunge gjorde jeg aldri det. I mitt hode vil det ikke føles riktig for meg å ta på meg en annen drakt, sier Rashford til SJA (den britiske foreningen for sportsjournalister), gjengitt av ManchesterEveningNews.

Saken fortsetter under videoen

Den engelske spissen kan gå i fotsporene til andre United-legender som Paul Scholes, Ryan Giggs og Gary Neville, dersom han blir i klubben karrieren ut.

– Jeg ønsker bare å gjøre det så godt jeg kan mens jeg er her. Forhåpentligvis er jeg her i lang, lang tid, sier Rashford.

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
KAN APPLAUDERE: Ole Gunnar Solskjær kan være fornøyd med det Rashford har levert denne sesongen. Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

– United ga meg muligheten

I løpet av de siste 12 månedene har Rashford fått fortjent hyllest for veldedighetsarbeidet han gjør utenfor banen. Han sier at mye av sitt arbeid skyldes at United ga ham en sjanse da han var guttunge.

– Alle de gode tingene som har skjedd dette året har kommet fordi Manchester United ga meg muligheten som guttunge. Jeg husker ikke bare det siste året eller de siste fem årene.

PUBLIKUMSFAVORITT: En purung Marcus Rashford feirer et av sine mål i 2016. Foto: Skjermdump

– Jeg snakker om den tiden da ingen kjørte bil i familien min, og jeg måtte komme meg til trening. United hadde folk som kom for å ta meg med til treningsanlegget og tilbake hjemover da jeg var seks, sju, åtte og ni år gammel. Jeg snakker om den tiden da de innlosjerte meg da min mor slet hjemme da jeg var 11 år. Det er langt dypere enn hva folk noen ganger kan se, sier Rashford.

– Større enn min karriere

Han mener imidlertid at hans bånd til klubben er større enn folk tror.

– Folk ser bare hva som har skjedd siden jeg kom på førstelaget, men båndet jeg har med United er mye større enn de siste fem årene. Det vil for alltid være større enn min karriere, for de er grunnen til at jeg har blitt en fotballspiller. De har gitt meg muligheten til å uttrykke meg selv, og til å oppdage at jeg hadde et talent for fotball.

Lørdag er det duket for Manchester-derby da United er verter for Pep Guardiolas Manchester City.