Mannen med flest Premier League-kamper i historien legger opp

Foto: Tommy Low / Wikipedia

Tidligere Aston Villa, Manchester City og Everton-spiller Gareth Barry legger opp. 39-åringen stopper dermed på 653 kamper i Premier League.

Det blant annet West Bromwich Albion på sin hjemmeside.

Saken fortsetter under videoen

Norge hadde ikke engang rukket å slå Brasil i VM da Barry debuterte i Premier League. 2. mai 1998 viste kalenderen da Barry fikk sin debut for Aston Villa. Fra og med sesongen 98/99 har han vært fast inventar på midtbanen for fire ulike Premier League-klubber.

Frem til 2009 spilte han for Aston Villa. Deretter gikk ferden videre til Manchester City, hvor han vant både Premier League og FA-cupen.

Etter fire sesonger i Manchester, gikk turen videre til Merseyside og Everton. Også her spilte han over tretti kamper i fire sesonger på rad.

De tre siste sesongene har midtbanespilleren spilt for West Bromwich. Den første av de i Premier League, mens de to siste har vært i Championship.

Takker for innsatsen

Klubbene Barry har spilt for gjennom karrieren har vært ute på sosiale medier for å hedre han. Totalt scoret han 53 mål i Premier League og ett mål i Championship. Han bidro også med 64 målgivende pasninger på øverste nivå.

Gareth Barry spilte også 53 kamper for det engelske landslaget fra 2000 til 2012.

Les også:

Bekreftet: Stopperlegenden klar for ny klubb