Mangeårig Cardiff-spiller er død

Foto: Jon Candy / Wikipedia

Jørgen Haug

19. mars 2020

CardiffChampionshipPremier League

Den tidligere Premier League-spilleren Peter Whittingham er død. Han ble bare 35 år gammel.

Det skriver Cardiff på sin hjemmeside. Whittingham døde som følge av omfattende hodeskader etter en fallulykke utenfor en pub den 7. mars.

Saken fortsetter under videoen

– Peter var først og fremst en familiemann. Han kunne lyse opp et rom med sin gode humor, varme og personlighet. Som profesjonell fotballspiller – som en Bluebird – gjorde han seg bemerket med talent, eleganse og ydmykhet. Ingen gjorde det bedre, skriver Cardiff på sin hjemmeside.

Peter Whittingham startet karrieren i Aston Villa. Premier League-debuten kom i april 2003. Etter korte låneopphold i Burnley og Derby, ble han hentet av Cardiff i januar 2007. Der ble han i mer enn ti år.

Whittingham spilte totalt 457 kamper for The Bluebirds, blant annet under Ole Gunnar Solskjærs ledelse i 2014. Fra sin midtbaneposisjon scoret han hele 97 mål for den walisiske klubben.

Han etterlater seg kona Amanda og en liten sønn.

Andre dødsfall på et år

Peter Whittinghams dødsfall er det andre som klubben opplever på et drøyt år. 21. januar 2019 styrtet et fly med Emiliano Sala ombord. Sala hadde akkurat signert for klubben, og var på vei til Cardiff da ulykken inntraff.