Manchester City straffer Walker etter alvorlig brudd på korona-regler

Foto: Кирилл Венедиктов / Wikipedia

Isak Brønseth

6. april 2020

Manchester CityPremier League

Kyle Walker ble i forrige uke avslørt da han festet med eskortejenter. Nå blir 29-åringen straffet av klubben for å ikke følge rådene rundt koronasmitte.

Forsvarsspilleren har kommet med en offentlig unnskyldning etter hendelsen. Nå melder Sky Sports at han også blir pålagt disiplinærstraff av sin egen klubb.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg ønsker å si unnskyld for valgene jeg gjorde forrige uke, som er opphavet til denne saken rundt mitt privatliv. Jeg forstår at min posisjon som profesjonell fotballspiller gjør at jeg har ansvar for å være en god rollemodell. Jeg beklager til min familie, venner, klubben og supporterne for at jeg har skuffet dem, sa Walker.

Dagen før episoden hadde Walker selv oppfordret folk via sin Twitter-konto til å følge myndighetenes råd rundt pandemi-utbruddet.

– Det er helter der ute som gjør en stor forskjell for samfunnet for øyeblikket, og jeg har villet hjelpe til for å få deres gode gjerninger ut i lyset. Mine handlinger står i direkte kontrast til det jeg burde gjøre i den situasjonen vi er i, avslutter han.