Manchester City-forsvareren vant prestisjetung pris

Foto: Cléria De Souza / Wikipedia

Isak Brønseth

20. mai 2021

Manchester CityPremier LeagueStatistikk

Rúben Dias er blitt kåret til årets beste spiller i England. 24-åringen har overrasket mange med flere gode prestasjoner denne sesongen.

Torsdag ble Dias offentliggjort som vinner av kåringen Football Writers’ Association Footballer of the Year. Her ble han stemt fram av engelske journalister.

Saken fortsetter under videoen

Rúben Dias ble hentet til Manchester City sommeren 2020 fra Benfica. City betalte om lag 65 millioner pund for portugiseren.

En suksessrik første sesong i England går nå mot slutten for midtforsvareren, som har hjulpet laget sitt til gull i Premier League og Ligacupen. I tillegg har de nådd finalen i Champions League, der de møter Chelsea den 29. mai.

En stor pris

I fjor var det Liverpool-kaptein Jordan Henderson som stakk av med prisen. Den tradisjonsrike kåringen har eksistert siden 1947/48-sesongen, da Blackpools Stanley Matthews vant.

Spillere som Bobby Charlton, George Best, Kevin Keegan, Ian Rush og Kenny Dalglish har også vunnet, for å nevne noen.

– Det er et stort privilegium å vinne, og jeg er veldig glad. Men jeg kunne ikke gjort dette uten mine lagkamerater. Alle på dette laget fortjener en slik pris. Det betyr litt ekstra fordi det vanligvis er spillere i angrepsposisjoner som vinner slike priser, sa Dias til Manchester Citys hjemmeside.

Den siste forsvarsspilleren som vant prisen var Liverpools Steve Nicol i 1989, for 32 år siden.

Les også:

Premier League-spiller tatt for promillekjøring bare timer etter kamp

Blir den femte spilleren i Premier League Hall of Fame