6. mars 2022

Manchester CityManchester UnitedPremier League

Manchester City, med Kevin De Bruyne i storform, kunne juble da sluttsignalet gikk i Manchester-derbyet søndag.

Det smalt tidlig på Etihad denne søndagen.

Etter bare fem minutter var De Bruyne først på et innlegg fra venstre. Belgieren styrte ballen lavt bak De Gea i United-buret.

De røde djevlene skulle imidlertid svare etter 22 minutter. Pogba blir spilt opp midt i banen, og serverer en strøken ball til Sancho på venstre. Kantspilleren drar seg innover og prikker ballen nede i høyrehjørnet til Ederson.

Seks minutter senere bombarderte hjemmelaget målet til De Gea, til slutt havnet ballen i beina på De Bruyne som enkelt kunne sende City i føringen igjen.

David de Gea, Manchester United, England
MYE FOREGIKK I UNITEDS SEKSTENMETER: De Gea ble satt på mange prøver i førsteomgang. FOTO: Reuters/Craig Brough

Lagene gikk til pause på stillingen 2-1 etter en fartsfylt første omgang.

Dundret over rivalene

Manchester City kom ut til andre omgang i hundre, og skapte flere brukbare muligheter, uten å omsette disse til mål det første kvarteret.

Etter timen spilt demonstrerte hjemmelaget begrepet «innøvd corner». De Bruyne fant Mahrez like utenfor seksten, høyrekanten klinte til på hel volley og sendte ballen helt nede ved høyre stolperot. 3-1 var et faktum.

United hadde lite å stille opp med i de siste 45 minuttene, og på overtid spikret Mahrez seieren da han kom alene med De Gea.

I STORFORM: Mahrez satte inn sin niende og tiende scoring for sesongen hjemme mot Manchester United. Foto: Wikipedia

Kampen endte dermed 4-1 i favør de blå fra Manchester.

Med tre nye poeng øker City forspranget med seks poeng foran Liverpool, imidlertid med en kamp mer spilt. United forblir på femteplass, ett poeng bak Arsenal på fjerdeplass.