Lurte alle svenskene da han ble kåret til Afrikas beste spiller

Sadio Mané, Liverpool, England
Sadio Mané scoret sitt 20. mål i europeiske turneringer for Liverpool mot RB Leipzig. Foto: Wikipedia/Mehdi Bolourian, FARS

Johannes Strand

10. januar 2020

LiverpoolPremier League

Sadio Mané ble kåret til Afrikas beste spiller i 2019. Under takketalen sa han noe som fikk svenskene forundret.

– Jeg er veldig glad og stolt over å ha vunnet denne prisen. Fotball er jobben min, og jeg elsker det. Jeg vil veldig gjerne takke min familie, mitt landslag, støtteapparatet, forbundet og Liverpool Football Club. Det er en stor dag for meg, sa Mane etter å ha mottatt prisen som Afrikas beste spiller i 2019, ifølge BBC.

Saken fortsetter under videoen

Takket en svensk profil

Helt til slutt valgte han å takke Tomas Brolin også. Det vakte oppsikt i Sverige.

Brolin er en tidligere svensk fotballspiller som blant annet spilte for Parma, Leeds, Crystal Palace og det svenske landslaget på 80- og 90-tallet.

Svenske Aftonbladet har imidlertid undersøkt den noe bisarre uttalelsen til Liverpool-stjernen.

Kompisens kallenavn

Aftonbladet tok kontakt med den franske storavisa L’Equipes afrikanske fotballekspert Hervé Penot. Han ringte Manés talsperson, Bakary Cissé.

Etter å ha ringt på Cissé kunne Penot fortelle svenskene bakgrunnen for uttalelsen om Brolin. Det viste seg nemlig at nettopp Cissé blir kalt for Tomas Brolin av Mané.

– Han er Sadio Manés bestevenn og de har kjent hverandre siden de var små. Bakarys idol som liten var Tomas Brolin, så Sadio har alltid kalt ham for det. Så ja, Sadio Mané har alltid Tomas Brolin i sitt liv, forteller Penot til Aftonbladet.

Mané presterte meget godt for de røde fra Merseyside sist sesong. Totalt scoret han hele 30 mål for laget som vant Champions League.

Foto: Wikipedia/Mehdi Bolourian, FARS