Liverpools kaptein kåret til årets spiller i Premier League av journalistene

Foto: John Jones/Wikipedia

Jørgen Haug

24. juli 2020

LiverpoolPremier League

Jordan Henderson har blitt kåret til årets spiller i Premier League av The Football Writers’ Association for sesongen 2019-2020. Han vant foran spillere som Kevin de Bruyne, Marcus Rashford, Sadio Mané og Virgil van Dijk.

Kåringen er den eldste individuelle prisen som deles ut i fotballverdenen. Den første ble utdelt til Sir Stanley Matthews allerede i 1948. The Football Writers’ Association består av fotballjournalister fra både England og øvrige land.

Saken fortsetter under videoen

I en offisiell uttalelse fra FWA skriver de at Henderson tok en overbevisende seier med mer enn en fjerdedel av stemmene.

Hyller lagkameratene

Det var en takknemlig Liverpool-kaptein som mottok prisen.

– Jeg setter stor pris på støtten fra alle dere som stemte på meg og støtten fra The Football Writers’ Association generelt. Du trenger bare å se tilbake på tidligere vinnere, som for eksempel mine medspillere Stevie (Gerrard), Luis (Suarez) og Mo (Salah) for å skjønne hvor prestisjefullt det er, sa Henderson.

– Uansett hvor takknemlig jeg er, føler jeg ikke at jeg kan ta prisen på egenhånd. Jeg føler ikke at noe jeg har oppnådd denne sesongen, eller faktisk gjennom hele min karriere, har blitt gjort på egen hånd. Jeg skylder så mye til så mange mennesker, og ikke minst til mine nåværende lagkamerater. De har vært helt fantastiske og fortjener dette akkurat like mye som jeg gjør, fortsatte Liverpool-kapteinen og fortsetter:

– Vi har bare oppnådd det vi har oppnådd på grunn av at absolutt alle medlemmer i troppen har vært strålende. Og ikke bare i kamper. Ikke bare i å skape øyeblikkene som gir overskrifter og avisoppslag, men hver eneste dag på trening. De spillerne som har spilt mest i år har vært så gode på grunn av kulturen vår og miljøet vårt på Melwood. Ingen individuelle personer er ansvarlig for det – det er en kollektiv innsats og det er slik jeg ser på å få denne prisen, sa Henderson.

Prisvinneren avsluttet med å takke lagkameratene for at de har gjort ham til en bedre spiller, en bedre leder og et bedre menneske.

– Jeg håper de som stemte på meg gjorde det delvis for å hylle hele lagets bidrag, sa Henderson.

Hyller lederskapet

Carrie Brown i FWA trekker frem lederskapet til prisvinneren.

– Jordan er en spiller som lagkameratene ser til ute på banen og som hans rivaler ser opp til. Han var også svært sentral utenfor banen da han tok ansvar for at Premier League-kapteinene etablerte #PlayersTogether under den verste koronatiden. Han er en virkelig verdig vinner av denne prisen, fastslo Brown.

Fikk du med deg denne nyheten?

Startdatoen for neste Premier League-sesong er bekreftet