Liverpool-stjernen mener spillerne blir mentalt utslitt av koronakrisen

Foto: Kamran Hussain / Wikipedia

Isak Brønseth

3. mai 2020

LiverpoolPremier League

Dejan Lovren tror spillerne trenger tid til å hente seg inn for å fortsette sesongen etter koronakrisen. Fredag var klubbene enige om å fullføre sesongen.

Det sier midtstopperen til et kroatisk nettsted, gjengitt av Reuters. Han mener at det å holde fokus på sesonginnspurten har vært en mental påkjenning etter at koronautbruddet satte en stopper for fotballen.

Saken fortsetter under videoen

– Det psykologiske aspektet ved dette er det vanskeligste å overkomme. Jeg trener for meg selv så mye som jeg kan, og jeg spiller litt fotball med sønnen min. Men det å trene sammen med laget er noe helt annet, sier Lovren.

30-åringen står med ni kamper i ligaen denne sesongen. Liverpool leder Premier League med 82 poeng. Det er hele 25 poeng ned til regjerende mestre Manchester City på andreplass. Lovren er bekymret for at kampprogrammet skal bli for hektisk dersom sesongen skal fullføres.

– Jeg håper Aleksander Ceferin og de andre i UEFA og FIFA kommer med en løsning der vi ikke må spille 15 kamper på 30 dager. Vi trenger en pause. Dette har ikke akkurat vært noen pause fordi spillerne vil trenge å hente seg inn igjen mentalt etter pandemien, sa han videre.

Klubbene ønsker fremdeles å fullføre sesongen

Alle de 20 klubbene i Premier League deltok fredag på en videokonferanse der de gikk gjennom planene for å fortsette sesongen. Alle var positive til å komme seg tilbake på treningsfeltet sent i mai. Deretter skal de kunne spille kamper igjen i løpet av juni.

På møtet ble klubbene også informert om at en eventuell fortsettelse av sesongen vil foregå på nøytrale arenaer som er godkjent med tanke på sikkerhet og helse.