Liverpool-sjefen med innrømmelse: – Det er ikke sannsynlig

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Morten Haugdahl Lie

8. januar 2021

LiverpoolPremier League

Liverpool har skadetrøbbel på stopperplass, nå forteller Klopp at det ikke går mot et stopperkjøp i januar.

Det skriver Sky Sports torsdag.

Saken fortsetter under videoen

Liverpools skadehistorikk denne sesongen har vært godt dokumentert. De sentrale midtstopperne Virgil van Dijk og Joe Gomez er ute mesteparten, om ikke hele sesongen, i tillegg er Joel Matip også ute for øyeblikket.

Klopp har blant annet flyttet Fabinho fra midtbane til midtstopper-posisjon samtidig som akademiproduktene Rhys Williams og Nathaniel Phillips har fått muligheten på stopperplass etter alle skadene.

I tillegg har tidligere Liverpool-midtstopper og nå Sky Sports-ekspert Jamie Carragher har flere ganger ytret at det er viktig at klubben signerer en midtstopper i januar hvis de skal vinne Premier League igjen.

VIL HA AKTIVITET I JANUAR: Jamie Carragher mener Liverpool er avhengig av å signere en stoppper. Foto: md.faizalsaman / Wikipedia

Tøff situasjon

Nå kan imidlertid Klopp fortelle at økonomisk usikkerhet, forårsaket av koronaviruspandemien, gjør at det sannsynligvis ikke vil bli signert noen midtstopper i januar.

– Jeg kan ikke si definitivt at vi ikke vil bringe inn en spiller. Det er bare ikke sannsynlig på grunn av situasjonen i verden. Vi bør ikke glemme at det er en tøff situasjon for alle mennesker og for fotballklubber også, sier Klopp.

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
TVILER PÅ SIGNERING: Klopp bekreftet langt på vei at klubben må klare seg med de spillerne de har. Foto: Action Plus / David Blunsden

Klopp forteller også at man aldri kan vite helt sikkert, men at det ikke gir mening å signere en midtstopper i januar.

– Vi må takle situasjonen, slik vi har gjort hittil, og komme oss gjennom dette. Det er ikke det beste øyeblikket for planeten, så hvorfor skulle det være det for en fotballklubb, avslutter Klopp.

Klopp bekrefter samtidig at Matip må stå over FA-cup-oppgjøret mot Aston Villa fredag. Han innrømmer også at midtstopperen mest sannsynlig går glipp av storkampen mot Manchester United i Premier League.

Fikk du med deg denne?

West Ham-spiss på legesjekk til ny klubb