Liverpool-legende blir keepertrener for norsk klubb

Foto: Jarvin / Wikipedia

Isak Brønseth

3. juni 2020

LiverpoolPremier League

Den tidligere Liverpool-storheten Bruce Grobbelaar er ansatt som keepertrener og konsulent i Øygarden Fotballklubb på andre nivå i Norge.

Grobbelaar har takket ja til en deltidsstilling i klubben. Liverpool-legenden gleder seg til den nye utfordringen.

Saken fortsetter under videoen

– Det blir en spennende opplevelse, og en oppgave jeg ser frem til å ta fatt på, sier Grobbelaar i et intervju med TV 2.

Oppgavene til den tidligere målvakten vil være både sportslige og markedsbaserte. I tillegg til å være keepertrener skal han også bidra i utformingen av avtaler med samarbeidspartnere og sponsorer. Han vil også få en rolle som ambassadør for klubben.

Øygarden FK, som tidligere het Nest-Sotra, spiller i OBOS-ligaen. I 2019 ble de nummer syv på tabellen. På treningsfeltet blir Gorbbelaar for det meste en ekstraressurs. Til TV 2 anslår han at han vil være på trening kun fem dager i måneden.

– Jeg vil jobbe med treneren, identifisere styrker og svakheter, gi teknikkråd til guttene, treningstips til trenerne. Særlig er jeg opptatt av hvordan de kan bli positive og aggressive keepere. Jeg vil ha positive keepere som ikke blir på streken, sa han.

Har norsk kjæreste

Grunnen til at avtalen kom i stand er ifølge TV 2 at Grobbelaar er kjæreste med Janne Hamre Karlsen, som kommer fra Sotra. Hun er også styremedlem i Øygarden FK.

Bruce Grobbelaar spilte til sammen godt over 600 kamper for Liverpool mellom 1980 og 1994. Han vant blant annet seks ligatitler og én Europacup-tittel med klubben. I tillegg spilte han for klubber som Southampton og Plymouth Argyle.