Liverpool er svært nære å signere gresk forsvarsspiller

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Jørgen Haug

10. august 2020

LiverpoolPremier League

Kun detaljer gjenstår før Liverpool har sikret seg underskriften til Konstantinos Tsimikas. Venstrebacken kommer ifølge flere medier fra Olympiakos for en sum mellom 11 og 12 millioner pund.

Tsimikas beskrives som en venstreback med gode offensive kvaliteter. 24-åringen har vært sentral for de greske seriemesterne Olympiakos de siste par sesongene.

Saken fortsetter under videoen

Liverpool jaktet tidligere i sommer Norwichs venstreback Jamal Lewis. Da klubbene ikke kom til enighet om en overgangssum ser det ut til at valget istedet faller på Tsimikas.

Den regjerende seriemesteren skal ha fått øynene opp for Tsimikas i 2017/2018-sesongen, da han spilte på nederlandske Willem II sammen med den utlånte Liverpool-spilleren Pedro Chirivella. Merseyside-klubben har ifølge Sky Sports fulgt grekeren tett siden den gang.

Tsimikas er i første omgang tiltenkt en backup-rolle for Andrew Robertson, men klubben skal være overbevist om at han har det som skal til for å bli en forsvarsspiller i verdensklassen. Han har spilt 86 kamper og levert 12 målgivende for Olympiakos i alle turneringer. Se her for ytterligere statistikk (Transfermarkt).

Det er forventet at den greske spilleren skal fly til England så fort som mulig for medisinsk undersøkelse og personlige forhandlinger.