Legenden var ikke sett på som den mest lovende: Da sa stjernen ifra

Foto: Эдгар Брещанов/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

26. mai 2020

LiverpoolPremier League

Jamie Redknapp hevder at han måtte overbevise Gerard Houllier om at Steven Gerrard måtte satses på. Liverpool-sjefen hadde en annen spiller i kikkerten.

Det forteller Redknapp til The Lockdown Tactics-podcast.

Saken fortsetter under videoen

Gerrard var på full fart opp gjennom ungdomsrekkene da Redknapp var en etablert Liverpool-spiller.

Houllier la tydeligvis merke til Gerrards talent, da han kastet ham inn på en førstelagstrening da han fortsatt spilte for  U18-laget. Men den daværende Liverpool-sjefen hadde tilsynelatende større forhåpninger til høyrebacken Stephen Wright.

Stephen Wright i aksjon i Jamie Carraghers testimonial i 2010. Foto: Helen Bromley / Wikipedia

– Denne gutten kan spille

Redknapp husker at Houllier hadde med seg begge spillerne for å delta på trening, og franskmannen fortalte ham at Wright var «the one».

Gerrard og Wright var rundt 16-17 år gammel på den tiden, og pleide å rengjøre Redknapps fotballstøvler. Spesielt Gerrard hadde gjort inntrykk på Redknapp.

– Jeg ga ballen til Stevie, i håp om at han ville gi meg den tilbake, sånn at jeg kunne sende ballen videre til venstrevingen, eller noe. Men han tok i mot ballen og på halv volley sendte han ballen gjennom luften og rett i noens føtter.

Han var enda mer imponert av farten til unge Gerrard.

– Han var lynrask. Jeg tenkte wow, denne gutten kan spille, sa Redknapp.

Uenig med Houllier

Houllier og Redknapp tok en prat etter den treningen, men Houllier hadde fortsatt øynene på Wright.

– Gerard Houllier kom til meg etter treningen og spurte hva jeg syntes om høyrebacken. Jeg sa «høyrebacken?» Hva med gutten på midtbanen? Han er utrolig. Han er i en annen klasse, den beste jeg har sett på mange år. Han er en vinner.

– Jeg fortalte Houllier at hvis han ikke kunne se det, kunne han ikke fotball, sa Redknapp.

Stephen Wright fikk bare 17 kamper for Liverpool, og signerte senere for Sunderland. Der spilte han 92 kamper fra 2002 til 2008. Wright la skoene på hylla i 2017.