Legenden trodde ikke han var god nok for Premier League. Nå gir han seg etter 420 kamper på øverste nivå

Foto: Александр Осипов / Wikipedia

Isak Brønseth

27. juli 2020

EvertonPremier League

Etter kampen mellom Everton og Bournemouth på Goodison Park søndag ble det kjent at Leighton Baines legger opp etter mange år i klubben.

Baines startet sin karrière på toppnivå i Wigan Athletic i 2002. Der var han med på å rykke opp til Premier League i 2004/05-sesongen.

Saken fortsetter under videoen

Selv var han på den tiden usikker på om han var god nok til å spille på øverste nivå:

– Vi sikret opprykk til Premier League og det første jeg tenkte var «hvor skal jeg spille nå?». Jeg burde feiret, men jeg brukte store deler av den påfølgende sommeren til å bekymre meg for hvordan det skulle bli å sitte på benken den kommende sesongen, sa han i et intervju med The Guardian.

Ble en ettertraktet spiller

Før han signerte ny kontrakt med Wigan var Baines koblet til flere store klubber i England. Både Arsenal og Manchester United var interessert i å hente venstrebacken.

I 2006 var han også med Wigan helt til finalen i Ligacupen. Der tapte de derimot hele 4-0 på Millennium Stadium i Cardiff mot nettopp Manchester United.

I 2007 gikk ferden til Everton, der han skulle fortsette å spille de neste 13 årene. Etter hvert kjempet han seg til en startplass laget, og ble en spiller som bidro både bakover og framover på banen. Ingen forsvarsspiller har slått flere målgivende pasninger i Premier League enn Leighton Baines, med sine 53.

Nå er det altså slutt. I et åpent brev til supporterne på Evertons hjemmeside skrev Baines følgende:

– Jeg er utrolig stolt over å ha representert Everton de siste 13 årene. Beslutningen med å legge opp var vanskelig å ta. Etter å ha snakket med familien min synes jeg det er riktig tidspunkt å avslutte karrièren, men jeg gjør det med flere gode minner i behold. Everton betyr mye for meg og det er en ære å være del av klubbens historie så lenge.

Mellom 2010 og 2015 spilte han også 30 kamper for det engelske landslaget. Slik takket Everton Baines på Twitter: