Isak Brønseth

22. februar 2020

ChelseaPremier LeagueTottenhamVAR

Frank Lampard har enda ikke trent Chelsea i en hel sesong. Likevel har han rukket å oppnå noe stort mot sin tidligere manager.

Han er nemlig den første manageren til å lede et lag til seier både på borte- og hjemmebane mot Mourinho-ledet motstand i en og samme sesong. Lampards mannskap vant 2-0 på Tottenham Hotspur Stadium i desember. Lørdag fulgte de opp med en 2-1-seier på Stamford Bridge. Olivier Giroud og Marcos Alonso sto for scoringene for hjemmelaget. Reduseringen kom etter et selvmål fra Antonio Rüdiger etter 89 minutter.

VAR-trøbbel

50 minutter ut i kampen ble imidlertid igjen VAR-dømmingen satt i fokus. Tottenhams Giovani Lo Celso tråkket på Chelsea-kaptein César Azpilicueta, men fikk hverken gult eller rødt kort etter situasjonen. VAR-teamet vurderte ikke dette som en stor nok feil fra dommer Michael Oliver. Lampard var tydelig opprørt for dette etter kampslutt:

– Det er ikke bra nok, rett og slett. Det er vanskeligere å snakke om slike tabber etter tap fordi folk tror man bare sutrer. Men nå kan det kanskje hjelpe litt mer siden vi vant. Alle som fulgte med så det der. Det skulle vært rødt kort, sa Lampard i et intervju med BT Sports.