Kritiserer storklubben: – De lider fortsatt av dårlige beslutninger i klubben

Tony O'Brien / Action Images

Jørgen Haug

4. juni 2020

ArsenalPremier League

Tidligere Arsenal-spiller og nåværende Sky Sports-ekspert Charlie Nicholas kritiserer gamleklubben. Han mener at Arsenal ikke kan forvente å konkurrere helt i toppen av Premier League før dårlige beslutninger rundt spillerrekruttering og spillerkontrakter er ryddet opp i.

Den siste tiden har stjernespiss Pierre-Emerick Aubameyang, som har kontrakt i ett år til, blitt ryktet bort fra klubben. Arsenal skal være innstilt på å holde på stjernespissen til kontrakten går ut, hvis de ikke får en betydelig pengesum for gaboneren. Listen av spillere som har forlatt klubben på utgående kontrakt har etter hvert blitt lang for London-klubben.

Saken fortsetter under videoen

– År etter år, selv under Arsene Wenger, solgte vi Patrick Vieira, Thierry Henry og mesteparten av våre beste spillere. Det er ikke feil med endringer, men vi solgte dem ganske ung og fikk kanskje ikke full utnyttelse av spillerne, sier Nicholas. 

– Vi lot Aaron Ramseys kontrakt utløpe og vi lot han forlate klubben som 28-åring gratis, fortsetter Nicholas, som spilte i Arsenal fra 1983 til 1988.

Har kjøpt feil spillere

Nicholas mener at Arsenal har kjøpt feil spillere igjen og igjen.

– Etter hvert begynte vi å betale 30 millioner pund for Shkodran Mustafi og forsvarere som ikke er god nok for Arsenal. Vi har kjøpt feil spillere, og spillerne selv har innsett at vi ikke lenger er en trussel i Premier League og Champions League.

– Arsenal-hierarkiet har feilet. Hvis Aubameyang forlater klubben, vil han ønske å gå til en klubb som vinner trofeer. Det er det samme som Robin van Persie gjorde. Arsenal har ikke et identitetsproblem, de har et beslutningsproblem, og det er nødt til å løses fra øverste hold i klubben.

Brukt mye penger

The Gunners har brukt hele 375 millioner pund på spillere de åtte siste overgangsvinduene. I samme periode har de bare tjent inn 175 millioner pund.

– De har stilt seg i en situasjon der de har kjøpt dårlige spillere i fem sesonger, fortsetter Nicholas.

– Hvorfor har de brukt så mye penger på Nicholas Pepe? Hvorfor har de ikke kjøpt to gode forsvarsspillere? Vi har fortsatt spillere som Calum Chambers i klubben, som har hatt en fot ute av døra ved tre eller fire anledninger. Mikel Arteta har en stor jobb med å endre oppfatningen av Arsenal. Han er nødt til å gjøre laget bedre for å løfte klubben tilbake til topp fire, sier Nicholas.

Premier League er tilbake 17. juni – blant annet med nettopp Arsenal borte mot Manchester City.

Fikk du med deg disse sakene?

Koronaviruset: Storklubb bekrefter positiv test

Skulle signere for storklubb i Premier League. Snudde bilen og havnet i annen liga

Hadde ingen planer om å bli proff. Ble likevel første nordmann i både tysk og engelsk toppdivisjon