Koronaviruset: Liverpool-stjernen gir donasjon til hjemlandet

Sadio Mané, Liverpool, England
Sadio Mané scoret sitt 20. mål i europeiske turneringer for Liverpool mot RB Leipzig. Foto: Wikipedia/Mehdi Bolourian, FARS

Morten Haugdahl Lie

17. mars 2020

LiverpoolPremier League

Liverpools Sadio Mané har gitt en donasjon på 41 000 pund til den nasjonale komiteen som kjemper mot koronavirus i hjemlandet Senegal.

Vingen bestemte seg for å gi donasjonen «spontant» da han så utviklingen av situasjonen med økningen av Covid-19 saker i Senegal, det forteller agenten hans til BBC.

Saken fortsetter under videoen

Mané delte også en video på sosiale medier der han ba landsmennene sine ta koronavirus «ekstremt alvorlig». Årets afrikanske spiller i 2019 ga sine følgere råd om forebyggende tiltak. For eksempel å desinfisere eller vaske hendene i minst 30 sekunder.

Totalt er 27 personer bekreftet smittet av koronaviruset i Senegal, ifølge helsedepartementet, har to av dem blitt friske igjen.

Holder seg hjemme

Liverpools treningsanlegg, Melwood, er ikke i bruk da spillere og trenere er i hjemmekarantene. Premier League er for øyeblikket suspendert til 4. april, men kan suspenderes ytterligere.

Xherdan Shaqiri, Jürgen Klopp og Adam Lallana, Liverpool, England
Liverpool-laget holder formen ved like i sine hjem. Foto: Reuters / CARL RECINE

I mellomtiden trener Mane og lagkameratene i sine hjem med individuelle treningsprogrammer.

Flere donasjoner

I tillegg til Mané, har Atalanta´s supporterklubb, Atalanta Ultras, donert 35 000 euro til lokale sykehus for å hjelpe til med å håndtere koronavirus-utbruddet. Det gjorde de ved å bruke penger de ville ha brukt på den kansellerte Champions League-reisen til Valencia.

Profilerte personer fra andre sportsgrener har også gitt sine bidrag.

Rudy Gobert, den første NBA-spilleren som fikk påvist koronavirus, har donert 500 000 dollar for å hjelpe mennesker som er rammet av viruset og relaterte stengninger.