Koronaviruset: Direktøren kom med dystre nyheter til supporterne

Ed Woodward, Manchester United, England
Foto: Reuters / Jason Cairnduff

Johannes Strand

22. mai 2020

Manchester UnitedØkonomiPremier League

Likevel er Ed Woodward sikker på at Manchester United skal komme seg gjennom den vanskelige tiden på et tilfredsstillende vis.

Det melder Manchester United på sin offisielle nettside.

Saken fortsetter under videoen

United-direktør Ed Woodward presenterte denne uka regnskapstallene for tredje kvartal. Naturligvis har koronaviruset satt sine spor hos en av verdens aller største fotballklubber.

Omsetningen har falt med 18,7 % i tredje kvartal, fra 152,1 til 123,7 millioner pund. TV-rettighetene er det som prosentvis har falt aller mest sammenlignet med forrige regnskapsår. Woodward kunne nemlig vise til at inntektene fra TV-rettighetene har falt med hele 51,7 %, fra 53,8 til 26,0 millioner pund. Bakgrunnen for det drastiske fallet er mangelen på Champions League-fotball og Premier League-kamper siste halvdel av mars måned.

Inntektene fra kampdag har falt med 8,2 %, fra 31,7 til 29,1 millioner pund. Når det gjelder de kommersielle inntektene har de opplevd en ørliten bedring. Tallene viser nemlig en økning på 3 %, fra 66,6 til 68,6 millioner pund.

Nettogjeld har økt med 42,2 %. Nå er nettogjelden på 429,1 millioner pund, sammenlignet med 301,7 i 2019.

Likevel var direktøren fornøyd med måten United har taklet koronakrisen på. Han viste til at klubben har vært gjennom tøffe perioder flere ganger opp gjennom årene, og at de nok en gang skal takle en slik utfordring på tilfredsstillende vis.

Klubben vil legge frem årsresultatet sitt i september. Disse tallene vil bli uhyre spennende å få servert, da månedene april, mai og juni er inkludert.