Koronaviruset: Dette kan velte gjenopptakelsen av Premier League

Turf Moor, Burnley, England
Foto: Johannes Strand

Morten Haugdahl Lie

6. mai 2020

Premier League

Premier League-spillerne er opptatt av velvære for seg selv og sine familier. Problemstillingen er den største hindringen for «Prosjekt Restart».

Det skriver flere britiske medier, deriblant The Mirror.

Saken fortsetter under videoen

De er bekymret for risikoen for egen helse og for familiene deres. Det ser stadig mer sannsynlig ut til at Premier League-sesongen vil fortsette neste måned. Men det kommer til tross for at spillerne gjør det klart at de er bekymret for å spille ferdig sesongen.

Klubblegene i Premier League har snakket med spillere som frykter for risikoen med å komme tilbake til trening og kamper.

Premier League har forpliktet seg til å høre på meninger fra spillere og ledere gjennom «Professional Footballers Association and League Managers Association». Klubblegene ble også bedt om å legge frem bekymringene sine, som nå har blitt videresendt til Premier League av Crystal Palace-legen Zaf Iqbal, som er leder for Premier League Doctors Group.

Det er også bekymring for om spillere og klubber ville være forsikret hvis en spiller eller et familiemedlem ble alvorlig syk på grunn av en positiv test.

Neste Premier League-møte finner sted på mandag, 24 timer etter den nyeste regjeringens koronavirus-orientering. De vil trenge en avstemning før den nøytrale spilleplanen kan godkjennes. Spilleplanen representerer en endring i reglene der et flertall på 14 stemmer er nødvendig for å gi planen grønt lys.

Fikk du med deg denne?

Siste: En av de store ligaene starter opp igjen. Premier League kan følge etter