Kommende lørdag er det topp mot bunn – slik ser kontrastene ut

Xherdan Shaqiri, Jürgen Klopp og Adam Lallana, Liverpool, England
Reuters / CARL RECINE

Isak Brønseth

11. februar 2020

LiverpoolNorwichPremier League

Lørdag 15. februar er det duket for Norwich City mot Liverpool på Carrow Road. Forskjellene på de to lagenes statistikk er enorme.

Liverpool innehar førsteplassen i Premier League med 22 poeng ned til Manchester City på andreplass. Norwich City, med norske Alexander Tettey på laget, er for øyeblikket på 20. plass med syv poeng opp til Aston Villa og trygg plass.

Saken fortsetter under videoen

Lett å se hvorfor

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor de to lagene som møtes til helgen er så langt fra hverandre. På statistikken over mål sluppet inn per kamp har Liverpool færrest med 0,6 mål per kamp. Norwich ligger nederst med 1,9. Når det gjelder scorede mål er Liverpool på andreplass med 2,4 mål per kamp, mens Norwich er nest nederst med 1 mål per kamp. De gule og grønne fra øst-England har altså sluppet inn i gjennomsnitt nesten ett mer mål enn de har scoret i hver kamp.

I tillegg er Norwich det laget som har hatt fått dømt flest straffer mot seg gjennom hele sesongen så langt. På 25 kamper har motstanderne deres kunnet stille seg opp på krittmerket hele syv ganger. Liverpool har på sin side enda ikke opplevd en eneste straffe mot seg i 19/20-sesongen. The Reds har også holdt nullen i elleve av sine Premier League-kamper. Det er syv mer enn Norwich med sine totalt fire kamper uten å slippe inn mål.

Foto: Reuters / CARL RECINE