Klubbene i krangel om stortalentets fremtid: – Vi vet at dette er en skuffelse for han

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

Morten Haugdahl Lie

1. juli 2020

ArsenalOvergangerPremier League

William Saliba får ikke spille den franske cupfinalen etter at Arsenal bekreftet at de ikke vil forlenge låneavtalen med Saint-Etienne.

Det skriver Arsenal i en pressemelding.

Saken fortsetter under videoen

– Gjennom diskusjonene våre med Saint-Etienne har vårt mål vært å beskytte velferden til William Saliba så vel som interessene til Arsenal Football Club, samtidig som vi overholdt lånets vilkår.

– Til tross for låneavtalen som ble avsluttet 30. juni, var vi villige til å finne en måte for William å spille i cupfinalen 24. juli. Da William kommer tilbake fra skade, ba vi Saint-Etienne følge en klar treningsplan med William i nært samarbeid med oss, for å sikre at han er i god form til starten av neste sesong.

– Til vår store overraskelse klarte vi ikke å komme til enighet om denne planen som ble foreslått av våre medisinske eksperter, og vi er rett og slett ikke forberedt på å risikere velferden til en Arsenal-spiller.

Arsenal-manager Mikel Arteta hadde tidligere antydet at Saliba ville få lov til å spille i finalen, skriver Sky Sports.

– Vi vet at dette er en skuffelse for William, men han forstår at vi jobber for å beskytte hans langsiktige interesser, skriver klubben.

– Helt uakseptable krav

Saint-Etienne la onsdag ut en uttalelse som bekreftet at Saliba ville returnere til Arsenal. I tillegg anklager de Arsenal for å stille uakseptable krav under forhandlingene.

– ASSE, som ganske enkelt ønsket en forlengelse av det opprinnelige lånet til 24. juli, kunne ikke bli enige med Arsenal om å la forsvarsspilleren spille den franske cupfinalen, idet den engelske klubben innførte helt uakseptable sportslige og økonomiske forhold.

Ligue 1 ble avlyst i april på grunn av koronavirus-pandemien. Coupe de France-finalen mellom Saint-Etienne og Paris Saint-Germain vil likevel spilles 24. juli.