Klubben går mot et tap på 144 millioner pund: Eieren håver inn milliarder

Foto: Paul Childs/Reuters

Morten Haugdahl Lie

7. mai 2020

ArsenalPremier League

Arsenal-eieren Stan Kroenke har økt sin formue med over 300 millioner pund siden januar, til tross for at koronaviruset skaper økonomiske vanskeligheter.

Det betyr at Kroenkes formue har økt med over tre milliarder kroner så langt i år, ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter under videoen

Det er studien Blillionaire Bonanza, som avslørte at Kroenke, som er god for rundt 10 milliarder dollar, kan glise hele veien til banken med en formueøkning på 323 millioner pund siden begynnelsen av året.

Nyheten kommer kun uker etter at de fleste Arsenal-spillerne gikk med på et lønnskutt på 12,5 prosent. 24 av 27 spillere skal ha akseptert lønnskuttet mens enkelte skal ha bedt om en forklaring på hva eierne bidrar med for å redde klubben gjennom koronakrisen.

I en pressemelding skrev klubben om fordelene med lønnskuttet.

– De sparte kostnadene vil hjelpe med å dekke over noen av de finansielle risikoene vi har denne sesongen. Dette er relatert både til kommersielle inntekter, samt inntekter på kampdag.

Eieren bidrar

Avisen Football.London skriver at amerikanske Kroenke, som ofte blir kritisert for sin manglende interesse for Arsenal, vil bidra gjennom koronakrisen.

Den engelske avisen hevder at amerikaneren og Sports & Entertainment (KSE) vil betale ned på stadionlånet. Det gjør isåfall at klubben kan bruke mer penger i sommerens overgangsvindu.

Det spekuleres i at Arsenal vil gå 144 millioner pund i tap på grunn av koronaviruset.