Klopp om byrivalen: – De kan bli den neste store utfordreren vår

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Isak Brønseth

16. oktober 2020

EvertonLiverpoolPremier League

Jürgen Klopp styrte Liverpool til gull i Premier League forrige sesong. Nå tror han at lillebror fra Merseyside kan hevde seg.

Everton er det eneste laget som står med fire seire på de fire første kampene i ligaen. Liverpool gikk på et tap mot Aston Villa i forrige runde, og ligger med de tre poeng bak byrivalen, som troner øverst.

Saken fortsetter under videoen

Lørdag klokken 13:30 norsk tid møtes de på Goodison Park. Klopp skryter av det Everton har fått til så langt, og er spesielt imponert over sin trenerkollega, Carlo Ancelotti.

– Det var aldri en hemmelighet at jeg likte han [Ancelotti]. Jeg har stor respekt for han. Han er en veldig bra person. Da jeg hørte at han skulle til Everton, tenkte jeg at de kan bli den neste store utfordreren vår, sa Klopp i et intervju med BBC Football Focus.

Jürgen Klopp har stor respekt for Everton-manager Carlo Ancelotti. Foto: Светлана Бекетова/Wikipedia

Mener Everton har de rette spillerne

Klopp roset også Everton for det de gjorde på overgangsmarkedet denne sommeren.

– De gjorde perfekt business i sommer. De fant akkurat de spillerne de trengte for å forbedre et allerede ganske bra lag. Sammen med Carlo vil de utvikle seg og bli veldig sterke, sa han.

Tyskeren trekker også frem Dominic Calvert-Lewin som en viktig spiller. 23-åringen står med hele seks scoringer etter de fire første kampene i Premier League.

– Jeg forventet at han ville gjøre store fremskritt, og det har han virkelig. Han har alt du trenger i en god spiss. Størrelse, mobilitet, fart, teknikk, og han er veldig god i lufta. Han kan avslutte med hodet og begge beina, sa Klopp.

Dominic Calvert-Lewin i duell med Liverpools Fabinho forrige sesong. Foto: Peter Powell/Reuters

Statistikken er derimot ikke på Evertons side før oppgjøret i helgen. De har ikke slått Liverpool siden 17. oktober 2010. Når kampen spilles er det altså ti år siden på dagen.

Den gang ble stillingen 2-0 til de blåkledde på Goodison Park. Tim Cahill og nåværende Arsenal-manager Mikel Arteta sto for scoringene.