Klopp misfornøyd med VAR etter at Liverpool raknet igjen

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Jørgen Haug

13. februar 2021

Leicester CityLiverpoolPremier League

Liverpool så ut til å gå mot tre etterlengtede poeng borte mot Leicester, men raknet fullstendig det siste kvarteret på King Power Stadium lørdag.

Liverpool kontrollerte store deler av kampen borte mot Leicester. Selv om Jamie Vardy var farlig frempå ved et par anledninger i første omgang, var det fullt fortjent da Mohammed Salah satte inn Liverpools ledermål etter vakkert forarbeid av Roberto Firmino.

Saken fortsetter under videoen

Men plutselig snudde kampen totalt, og alt raknet for Liverpool. Først ble Curtis Jones, akkurat som mot City, tatt av banen. Deretter fikk Leicester et frispark like utenfor 16-meteren etter at VAR hadde sjekket om det skulle være straffespark. Frisparket fra James Maddison gikk direkte i mål etter at flere Leicester spillere forstyrret Alisson i LFC-målet.

Like etterpå førte en kommunikasjonssvikt mellom debutanten Ozan Kabak og målvakt Alisson Becker til at Jamie Vardy fikk en enkel oppgave med å sette inn 2-1. Spesielt den brasilianske sisteskansen bør være misfornøyd med egen innsats etter den involveringen.

Få minutter senere avgjorde Harvey Barnes kampen da han ble spilt alene med keeper etter en ballmist fra Liverpool og påfølgende svakt forsvarsspill.

Alisson Becker gjorde en ny stor feil som førte til baklengsmål for Liverpool. Foto: Wikipedia

Misfornøyd med VAR

Liverpool-manager Jürgen Klopp forklarte kollapsen på følgende måte etter kampslutt:

– Vi slapp inn mål. Det var vanskelig å takle. Det (utligningen, journ. anm.) ble vendepunktet i kampen. Det andre målet kom etter en feil i vårt forsvar like etterpå, og da ble det vanskelig, innledet Klopp. 

Liverpools manager var ikke fornøyd med VAR-bussens avgjørelse på utligningsmålet.

– Jeg har sett situasjonen et par ganger på video nå etterpå. I det øyeblikket de stopper videoen for å se hvem som er offside og hvem som er onside, har han (Maddison, journ. anm.) ikke rørt ballen enda. Det betyr at det blir en individuell avgjørelse av noen som avgjør om det er offside eller ikke. For meg er det en klar offside, for han er nødt til å røre ballen for å avgjøre om Leicester-spillerne er offside eller onside.

– God kamp

Klopp var svært fornøyd med det han fikk se av laget frem til de kollapset det siste kvarteret.

– Det var en veldig god fotballkamp. Ja, de er en plassering foran oss – kanskje flere akkurat nå, men det vistes ikke på banen. Vi var det klart beste og dominerende laget. Vi var best, men burde scoret flere mål. Så slapp vi inn de to raske målene, og da ble det vanskelig, sa Klopp. 

Neste mulighet for Liverpool til å snu den vonde trenden kommer i tirsdagens oppgjør mot RB Leipzig i Champions League.

– Vi er i en vanskelig situasjon, og den må vi takle, avsluttet Klopp.