Klopp etter fem tap på rad på Anfield: – Fortjener ikke å gå til Champions League med så mange tap

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Morten Haugdahl Lie

4. mars 2021

ChelseaLiverpoolPremier League

Liverpool tapte sin åttende kamp for sesongen hjemme mot Chelsea torsdag kveld. Nå har ikke de regjerende mesterne vunnet på Anfield i Premier League siden 16. desember.

Mason Mount sendte Chelsea i føringen etter 42 minutter. Midtbanespilleren dro seg innover i banen og plasserte ballen nede til venstre for Alisson som aldri rakk bort.

Saken fortsetter under videoen

Liverpool jaget scoring, men av de sju skuddene mot Chelsea-keeper Mendy, trengte sisteeskansen bare å redde en ball da resten av forsøkene havnet utenfor mål.

For problemene ligger ikke bare bak i forsvar for Liverpool. Klubben har bare scoret et mål i første omgang på de siste 12 kampene i Premier League, ifølge stats fra Opta.

– Når vi har ballen, må vi skape flere sjanser. Det var for mange situasjoner der alt var veldig bra frem til den siste pasningen. I avgjørende øyeblikk må vi forberede oss og vise kvaliteten vår. Vi gjør det ikke ofte nok. Det er klart, sier Klopp.

Klubbens femte tap på rad på Anfield er dessuten flere enn på de første 100 kampene under manager Jürgen Klopp.

Med tre poeng borte mot Liverpool klatrer Chelsea opp på fjerdeplass i ligaen, ett poeng over Everton på femteplass.

– Det er et hardt slag. Det er ikke over ennå. Men når du taper så mange kamper, fortjener du ikke å gå til Champions League, sier Klopp etter kampen til Sky Sports.