Kapteinen som har motbevist alle kritikerne

Foto: John Jones/Wikipedia

Isak Brønseth

24. januar 2020

LiverpoolPremier League

Jordan Henderson er inne i sin niende sesong som Liverpool-spiller. Endelig har han sementert sin rolle som kaptein for storlaget.

Det har ikke alltid vært like enkelt for spilleren som ble hentet til Anfield fra moderklubben Sunderland i 2011. Den gang var han 21 år gammel, og ikke alle visste hva de kunne forvente seg av Henderson.

Saken fortsetter under videoen

Mye stang ut

Nå er midtbanespilleren blitt 29 år gammel, og blomstrer sammen med de andre stjernene i Liverpool-laget. I starten av oppholdet måtte han derimot ta til takke med en god del motgang, både privat og på fotballbanen. Hans far overlevde munnhulekreft i løpet av sønnens tidlige år som Liverpool-spiller. Og med unntak av én triumf i Ligacupen i 2011 var tapene i FA-cupfinalen i 2012 og i finalen i Europa League i 2016 tunge å svelge. Henderson var ofte den som ble pålagt skylden da Liverpool ikke presterte godt nok. Det var derfor mange delte meninger da han ble utnevnt til kaptein og arvtager for selveste Steven Gerrard i 2015. Men tiden skulle vise at man var på vei til noe stort.

En viktig spiller

Da Jürgen Klopp tok over som manager og fremdeles viste Henderson tillit varte det ikke lenge før det endelig ble hentet sølvtøy til Anfield. I 2019 ledet kapteinen laget sitt til topps i Champions League. I år går det mot Liverpools ligatittel nummer 19, den første på 20 år. Klopps gutter er dermed på god vei til å bli historisk. I gårsdagens kamp mot Wolverhampton på Molineux headet Henderson inn 1-0-målet etter et hjørnespark. I andre omgang hadde han den målgivende pasningen til Roberto Firmino da Liverpool gikk opp til 2-1 etter 85 minutter. Liverpool ligger fremdeles øverst på tabellen med hele 16 poeng ned til Manchester City. I tillegg har de én kamp mindre spilt enn sine utfordrere. Kaptein Jordan Henderson har vært en viktig bidragsyter, også denne sesongen.

Foto: John Jones/Wikipedia