-Jeg husker best de årene da vi kjempet på samme side

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
Foto: Reuters / Darren Staples

Søndag klokken 17:30 er det igjen duket for Tottenham mot Manchester City. Tottenham har ikke vunnet oppgjøret i Premier League-sammenheng siden 2016.

På sidelinjen for hver sin klubb står José Mourinho og Pep Guardiola. De to har en lang og innholdsrik historie mellom seg. På søndag venter en ny duell. Mourinhos Tottenham ligger for øyeblikket på 6. plass i ligaen. 17 poeng foran dem er Manchester City på andreplass med 51 poeng.

Saken fortsetter under videoen

– Ikke Mourinho mot Pep

José Mourinho gjør det han kan for å flytte fokus vekk fra duellen mellom de to. På pressekonferansen lørdag sa han følgende:

– Når det gjelder Pep husker jeg best de tre årene vi kjempet på samme side. Da vi delte garderobe og snakket sammen hver eneste dag.

Mourinho sikter til tiden deres sammen i Barcelona, hvor de begge jobbet en periode i trenerapparatet under Louis van Gaal. Siden det har de to gått hver sin vei og vunnet titler i flere storklubber i Europa.

– Det er et nytt kapittel for oss siden det er første gang vi møtes med Tottenham og Manchester City. Men det er aldri Mourinho mot Pep. På søndag er det Tottenham mot City.

City har overtaket

Manchester City har ikke bare overtaket på tabellen. De siste møtene mellom klubbene i Premier League har stort sett endt med tre poeng for de lyseblå. På de siste seks oppgjørene i ligasammenheng har de vunnet fire ganger mot Tottenham. Forrige gang de møttes endte det 2-2. Et viktig unntak er da lagene møttes i fjorårets Champions League-sluttspill. I kvartfinalen gikk Tottenham seirende ut på bortemål etter to elleville oppgjør. Da var det Mauricio Pochettino som var manager for de hvite. Kanskje er det også Tottenham som trenger poengene mest denne gangen, for å ha et håp om 4. plass og å spille i Europas gjeveste klubbturnering også neste sesong.

 

Foto: REUTERS / DARREN STAPLES