– Jeg forstår ikke hvordan man bare kan nulle ut sesongen

Foto: md.faizalsaman / Wikipedia

Isak Brønseth

21. mars 2020

ChampionshipLiverpoolPremier League

Det er for tiden stor spekulasjon rundt hvordan Premier League-sesongen vil ende som følge av coronaviruset. Liverpool-legenden Jamie Carragher har et tydelig standpunkt.

I en diskusjon med Manchester United-legenden Gary Neville på Sky Sports fredag snakket Carragher om de mange konsekvensene det ville få dersom fotballsesongen nulles ut, slik som noen har tatt til orde for. 42-åringen mener det er urettferdig for Liverpool, men også for flere andre klubber.

Saken fortsetter under videoen

-Så mye er arbeid er lagt inn i denne sesongen

Liverpool leder som kjent Premier League med 25 poeng ned til andreplass Manchester City. I kveld skulle de egentlig spilt kamp mot Crystal Palace på Anfield. City skulle egentlig vært i London for å spille bortekamp mot Chelsea. Carragher mener det blir for dumt å nulle ut ligasesongen.

– Jeg forstår ikke hvordan man bare kan nulle ut sesongen. Dette handler ikke bare om Liverpool. Vi snakker også om Champions League-plasser, Situasjonen rundt Manchester City [utestengelsen fra Champions League], Sheffield United som er like bak Manchester United med én kamp til gode. Samtidig har Aston Villa en hengekamp med mulighet for å komme seg opp til trygg plass, sa han.

Den tidligere stopperkjempen mener sesongen bør spilles ferdig på vanlig vis. Han er ikke så opptatt av nøyaktig når fortsettelsen kommer. Han mener også at det å avlyse sesongen er et lite klokt forslag når det gjelder Championship:

– Det var snakk om at de to øverste lagene i Championship skulle få rykke opp, og at det vil være 22 lag i Premier League neste sesong. Hva så med Fulham? De er bare fem og seks poeng bak Leeds og West Bromwich, sa Carragher.

Mener det ikke vil føles riktig dersom Liverpool blir tildelt tittelen

Carragher mener derimot at det fremdeles vil være problemer med å gi Premier League-trofeet til Liverpool på forskudd:

– Ja, Liverpool får kanskje trofeet. Men det vil alltid være noe der som ikke føles helt riktig. Det vil derimot ikke påvirke Liverpool økonomisk eller hvilken divisjon de spiller i. Dette kan ha negative økonomiske konsekvenser for flere andre klubber, fortsetter han.

Tirsdag ble det bestemt at ligaen skal settes i gang igjen 30. april dersom forholdene har bedret seg. Bournemouth-spiller Joshua King er en av dem som har snakket om å stryke hele sesongen på grunn av virus-situasjonen. I et intervju med TV2 fredag sa han følgende:

– Det er litt som Jürgen Klopp sa. Vi er fotballspillere, men ikke eksperter på dette. Men jeg tror ligaen vil bli utsatt en gang til, og det som kommer til å skje er at de nuller hele ligaen. Det tipper jeg. Jeg tror ikke det blir spilt kamper etter 30. april, nei. Skjer det, så er det en bonus.