-Jeg føler med Guardiola og spillerne hans

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Isak Brønseth

17. februar 2020

LiverpoolManchester CityPremier League

Etter helgens kamp mot Norwich City uttalte Liverpool-manager Jürgen Klopp seg om Manchester Citys utestengelse fra Champions League.

En fornøyd Klopp kunne igjen smile etter at laget hans hadde tatt alle tre poengene på Carrow Road lørdag. City er nå 25 poeng bak dem med én kamp til gode. På fredag ble det kjent at de lyseblå fra Manchester utestenges fra Champions League i to år på grunn av brudd på UEFAs finansielle fair play-regler. Klopp fikk spørsmål om dette i et intervju med Sky Sports etter kampen:

Saken fortsetter under videoen

– Jeg kan bare uttale meg som trener. Jeg vet ikke hva som har skjedd eller hvem som har gjort hva. Men dette kom som et sjokk, sa tyskeren.

Har medfølelse for rivalen

Det store målet for Manchester City har lenge vært å gå til topps i Europas gjeveste klubbturnering. Guardiola har vunnet Premier League to sesonger på rad, og mange mener nok at tiden er inne for også å vinne et europeisk trofé. Denne dommen vil derfor spille en stor rolle når hans tid som manager for klubben skal defineres. Klopp har også medfølelse for Pep og hans mannskap:

– Jeg har stor medfølelse for Pep og spillerne. Klubben vil selvfølgelig anke, men når UEFA reagerer slik er det jo seriøst. Men måten City har spilt fotball under hans ledelse på har vært eksepsjonell, og vil huskes, sa Klopp.

Foto: Action Plus / David Blunsden