Javier Mascherano legger opp: – Mer enn jeg drømte om

Foto: Wikipedia

Argentineren Javier Mascherano kunngjorde i går kveld at han legger skoene på hylla. Dermed er en fantastisk karriere over.

36-åringen kunngjorde at han legger opp på pressekonferansen etter hans siste kamp i karrieren for Estudiantes.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg vil takke klubben for at de gav meg muligheten til å avslutte karrieren i Argentina, sa Mascherano på pressekonferansen.

Den 174 centimeter høye midtbaneterrieren kan se tilbake på en fantastisk karriere for blant annet Argentina, i Premier League og i La Liga. Mascherano ble hentet til Premier League og West Ham på omdiskutert vis sammen med Carlos Tevez sommeren 2006. Karrieren i West Ham ble aldri det helt store, og ferden gikk videre til Liverpool på nyåret i 2007.

Der ble det totalt 139 kamper på tre og et halvt år for de røde fra Merseyside. Blant disse var Champions League-finalen mot AC Milan samme år som argentineren ankom Anfield. Han var en viktig mann for Rafa Benitez’ mannskap som nesten hentet hjem PL-trofeet i 2008/09-sesongen.

Barcelona

Sommeren 2010 gikk ferden, til Liverpool-fansens store fortvilelse, videre til Spania og FC Barcelona. I løpet av sine 334 kamper for den katalanske klubben var han med på å vinne hele to Champions League-trofeer, fem seriemesterskap og fem cupmesterskap gjennom syv og et halv år både som midtbanespiller og midtstopper – på tross av sin lave høyde.

Javier Mascherano er i tillegg den spilleren med flest landskamper for Argentina. Han endte på vanvittige 147 kamper med flagget på brystet. Blant disse må to OL-gull (2004 og 2008) nevnes. Han spilte også VM-finalen i 2014, som Tyskland til slutt gikk seirende ut av etter ekstraomganger.

Denne meldingen la hovedpersonen selv ut på Twitter etter at nyheten var kunngjort: 

– Mer enn jeg drømte om. Farvel, vakre spill.